SME
Téma

Varíme s veľvyslancom

Zoznam článkov

Okrem varenia sa tentokrát aj tvorilo. Sestry Valeria a Isabela Hadjiyskové, žiačky Bulharskej základnej a strednej školy v Bratislave zdobili veľkonočné vajíčka.
Video
Bulharská veľvyslankyňa na Slovensku, Margarita Ganeva pripravila pre seriál Varíme s veľvyslancom tradičné veľkonočné menu.
Krémovú žeruchovú polievky si dokážete pripraviť aj doma.
Video
Belgická kuchyňa je pestrá rovnako ako ponuka pív, ktoré malá krajina produkuje. Redakcia SME 1
Didier Lopinot, francúzsky veľvyslanec na Slovensku.
Video
Pre Francúzov je jedlo oveľa viac než len výživa pre telo. Varenie sa vo Francúzsku stalo kulinárskym dialógom, ktorý zahŕňa dejiny, filozofiu a umenie. Redakcia SME 1
Medzi typické írske jedlá patria zemiakové dolky boxty.
Video
Sotva by ste našli Íra, ktorý by neznášal zemiaky, hovorí írska veľvyslankyňa Anne-Marie Callanová. Táto surovina robí írsku kuchyňu príťažlivou aj pre Slovákov, ktorí si cenia vlastné tradičné zemiakové jedlá. Redakcia SME 3
Typický poľským jedlom sú pirohy.
Video
Vybrať bigos, aby zastupoval tradičnú poľskú kuchyňu bola tá ľahšia časť, no pripraviť toto jedlo môže byť náročné na čas. Redakcia SME 3
Sobia sviečkovica podľa receptu nórskej veľvyslankyne na Slovensku.
Video
Nórska veľvyslankyňa na Slovensku, Inga Magistadová pripravila pre seriál Varíme s veľvyslancom lososovú penu, sobie filé, tresku a morušový krém. Redakcia SME
Sleď s cottage cheese. Estónskej kuchyni dominujú ryby.
Video
Estónska veľvyslankyňa Eve-Külli Kala má rada aj slovenské, české a rakúske jedlá. Pre seriál Varíme s veľvyslancom pripravila jedlá typické pre jej rodnú krajinu.
Video
Chorvátskeho veľvyslanca Jakšu Mulajčica slovenská kuchyňa neprekvapila. Pre seriál Varíme s veľvyslancom pripravil chorvátsku špecialitu s názvom Pašticada. Redakcia SME
Cestoviny s paradajkami a baklažánom
Video
Taliansky veľvyslanec na Slovensku Roberto Martini spolu s manželkou Flaviou pripravili pre reláciu Varíme s veľvyslancom cestoviny s paradajkami a baklažánom a rizoto s tekvicou. Redakcia SME 1
Portugalská diplomatka Ana Maria Coelho Ribeiro da Silva
Video
Vedeli ste, že existuje viac ako tisíc rôznych spôsobov úpravy tresky? Porozprávala nám o tom Ana Maria Coelho Ribeiri da Silva, ktorá zastupuje na Slovensku krajinu s najväčšou konzumáciou rýb na osobu v Európe –… Redakcia SME 2
Veľvyslanec Cypru na Slovensku Marios Kontourides
Video
Cyperská kuchyňa je ako historická mapa Cypru, „so stopami rôznych národov, ktoré sa objavili v bohatých a niekedy turbulentných dejinách krajiny“, povedal Marios Kontourides, veľvyslanec Cypru na Slovensku. Redakcia SME
Veľvyslanec Kórejskej republiky na Slovensku Sang-Hoon Park.
Video
Juhokórejská kuchyňa sa nezaobíde bez kimči. Fermentovaná zelenina sa je každý deň a takmer ku všetkému. Redakcia SME
Video
Človek nepotrebuje hlbokú znalosť fínskej kuchyne, aby uhádol, že obyvatelia „krajiny tisícich jazier“ konzumujú pestrú škálu sladkovodných rýb. Redakcia SME 2
Video
Vo svete, kde dominuje rýchle občerstvenie, je pomalé varenie viac než len metódou prípravy jedál, ktorá zintenzívňuje chute a vône pokrmu. V domovine Djumantora Purwokoputra Purba, indonézskeho veľvyslanca na… Redakcia SME
Syrové fondue je typickým švajčiarskym jedlom.
Video
Švajčiarsky veľvyslanec na Slovensku Christian Fotsch pripravil pre seriál Varíme s veľvyslancom typickú švajčiarsku delikatesu, syrové fondue. Redakcia SME 4
Opražené garnáty so syrom feta
Video
Grécky veľvyslanec Nicolaos D. Kanellos s manželkou Mariou navarili nielen známe tzatziky, ale aj plnené paradajky, papriky a grécku domácu cestovinovú polievku trahanas. Redakcia SME
Video
Krajina prisťahovalcov ponúka širokú škálu jedál, ktorú si jednotlivé národy priviezli so sebou. Podľa amerického veľvyslanca na Slovensku Theodora Sedgwicka je pre americkú kuchyňu typické najmä grilovanie. Redakcia SME 16
Video
Obed bez polievky by bol pre Maďarov nemysliteľný, a práve preto maďarská kuchyňa ponúka viac ako 100 druhov tohto pokrmu. Redakcia SME 9
Indický veľvyslanec Rajiva Misra s rodinným šéfkuchárom Janardananom Prasadom pri príprave tradičného kurčaťa tanduri.
Video
Kardamon, senovka grécka, kurkuma a garcínia indická sú len niekoľké z korenín, ktoré nájdete na typicky pestrej kulinárskej palete Indie. Redakcia SME 1
Kurča v pomarančovo-pivnej marináde
Video
Izraelský veľvyslanec Alexander Ben-Zvi predstavil dve jedlá, ktoré si môžeme ľahko pripraviť aj na Slovensku, keďže prísady sú dostupné a príprava nenáročná. Redakcia SME 3

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  5. Kam smerujú peniaze bohatých?
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 9 125
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 721
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 5 100
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 820
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 295
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 588
  7. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život? 2 379
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 225
  1. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  2. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  3. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  4. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  5. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  6. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  7. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  8. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 258
  2. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 334
  3. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 990
  4. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 926
  5. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 7 252
  6. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 7 241
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 055
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 654
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
reklama
SkryťZatvoriť reklamu