VARÍME S VEĽVYSLANCOM

Čerstvé vône izraelskej kuchyne so slovenským pivom

Izraelský veľvyslanec Alexander Ben-Zvi predstavil dve jedlá, ktoré si môžeme ľahko pripraviť aj na Slovensku, keďže prísady sú dostupné a príprava nenáročná.

Kurča v pomarančovo-pivnej marináde(Zdroj: Slovak Spectator)

Prisťahovalci z viac než 100 krajín si priniesli svoju kuchyňu, hudbu a vlastné tradície do Izraela, povedal Alexander Ben-Zvi, izraelský veľvyslanec na Slovensku, ako vysvetlenie prečo nemôže vybrať jedno jediné „typické“ izraelské jedlo.

“Neexistuje typický obraz, ako Izraelčan vyzerá, neexistuje typická izraelská hudba, práve tak ako neexistuje typické izraelské jedlo,“ povedal Ben-Zvi, ktorý sa narodil a vyrastal na Ukrajine. V jedno aprílové ráno vo svojej bratislavskej kuchyni, pýšiacej sa starým ruským samovarom, nám ukázal, ako naplniť avokádo a pripraviť kurča v pomarančovo-pivnej marináde.

Izraelský veľvyslanec vysvetlil, že vybral dve jedlá, ktoré si každý môže ľahko pripraviť, keďže prísady sú dostupné aj na Slovensku, príprava je skôr nenáročná a Slováci môžu použiť svoje obľúbené pivo a dokonca ho ochutnať počas varenia. V snahe ilustrovať bohatú škálu izraelskej kuchyne, uvádza Ben-Zvi hummus a falafel ako typických predstaviteľov Stredného Východu, plnenú rybu, ktorá je typická pre stredoeurópsku židovskú kuchyňu, chren, ktorý sa bežne používa na Slovensku, a ukrajinské varenniki, čo sú plnené pirohy.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 21 727
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 10 548
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 464
  4. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 3 444
  5. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 2 072
  6. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 032
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 658
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 490
  9. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 274
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 222

Téma: Varíme s veľvyslancom


Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Slobodné a rozvedené matky sú moderné vdovy, tvrdia Kotlebovci

Kotlebovci cielia na zraniteľné skupiny s najväčšími finančnými problémami.

PLUS

Európa sa hýbe smerom, akým chce Merkelová

Angela Merkelová bola v posledných rokoch tvárou Európskej únie. Bez domáce podpory to bude mať oveľa ťažšie.

EKONOMIKA

Bankomaty majú výročia. Takto vyzerali pred 50 rokmi

Prvý bankomat dali do používania v roku 1967 v Londýne.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.