VARÍME S VEĽVYSLANCOM

Garam masala: Tajomná zmes, ktorá dodá jedlu chuť

Kardamon, senovka grécka, kurkuma a garcínia indická sú len niekoľké z korenín, ktoré nájdete na typicky pestrej kulinárskej palete Indie.

Indický veľvyslanec Rajiva Misra s rodinným šéfkuchárom Janardananom Prasadom pri príprave tradičného kurčaťa tanduri.(Zdroj: Slovak Spectator)

Keďže indická kuchyňa je prevažne vegetariánska, Indovia oddávna používajú veľa korenia, aby dodali jedlu bohatšiu arómu, chuť a viac farieb, vysvetľoval Rajiva Misra, indický veľvyslanec, zatiaľ čo jeho rodinný šéfkuchár, Janardana Prasad, pripravoval jedlo hýriace koreninami - kurča tanduri.

Obľúbené jedlo sa marinuje aspoň osem hodín v jogurte citrónovej šťave a množstve korenín. Potom sa griluje alebo opeká na ražni. Recept pochádza zo severnej Indie, ale získal si veľkú obľubu aj v ostatných regiónoch krajiny, ako aj v zahraničí – hlavne na miestach s veľkou koncentráciou indických vysťahovalcov, dodal Misra.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nezabudnite na sporenie na dôchodok! Ušetríte na daniach
  2. Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur
  3. Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka
  4. Sprievodca pivnou kultúrou v Berlíne. Majú Nemci dobré pivo?
  5. Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME
  6. Nestíhate nakupovať darčeky?
  7. Venujte na Vianoce darček plný informácií!
  8. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska
  9. Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou
  10. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  1. Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka
  2. Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur
  3. Na štedrovečernom stole sa miešajú tradície so štipkou odvahy
  4. Nový kancelársky koncept myhive už aj v Bratislave
  5. Sprievodca pivnou kultúrou v Berlíne. Majú Nemci dobré pivo?
  6. Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME
  7. HC Košice podporí „štefanskym“ zápasom košickú detskú onkológiu
  8. ZSSK posilňuje pred sviatkami vlaky InterCity
  9. Zamestnanci Tesco venovali pomoci komunitám 1000 hodín
  10. 4 body úspechu realizácie stavby
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 75 787
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 14 201
  3. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska 12 104
  4. Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME 9 599
  5. Nezabudnite na sporenie na dôchodok! Ušetríte na daniach 7 249
  6. Sprievodca pivnou kultúrou v Berlíne. Majú Nemci dobré pivo? 4 241
  7. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 3 519
  8. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád 2 713
  9. Venujte na Vianoce darček plný informácií! 2 613
  10. Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou 2 600

Téma: Varíme s veľvyslancom


Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Gajdoš chce v Bratislave hrob neznámeho vojaka za státisíce eur

Socha komunistu Čulena skončí v sklade.

Dobré ráno

Dobré ráno: Čo znamená, keď to dáte na Matoviča

Ako demokrati hľadali kandidát na prezidenta.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Danko chce bozkávať vence

Na klamstvách spoluprácu založiť nemôžeme.

Neprehliadnite tiež

Máte mastné vlasy? Možno ich nesprávne ošetrujete

Aj vám sa niekedy zdá, že boj s mastnými vlasmi nemá konca?

Vianočná súťaž ukončená: Kto vyhral?

Výhry za viac ako 2400 € majú svojich majiteľov.