Kuskus s tuniakom a zeleninou
Rýchlosť s akou kuskus pripravíte z neho urobí favorita vo vašej kuchyni. Prejsť na recept >>
Kuskus s restovanou zeleninou
Ľahký obed alebo večera. Zelenina s kuskusom sú proste in. Prejsť na recept >>
Falafel s kuskusom
Chrumkavé, dobre vyzerajúce a navyše vegetariánske. Kto by odolal pochúťke na paličke? Prejsť na recept >>
Šalát s kuskusom
Šalát alebo príloha? Je to len na vás. Do kuskusu môžete pridať akúkoľvek zeleninu, nič nepokazíte. Prejsť na recept >>
Pečený losos s bylinkovou omáčkou a kuskus s tekvicou
Niekedy zložito vyzerajúce recepty nemusia zabrať priveľa času. Skúste si pripraviť bylinkového lososa s kuskusom, tekvicou a granátovým jablkom. Prejsť na recept >>
Cviklovo-špenátový šalát s kuskusom
Cvikla a špenát sa výborne dopĺňajú. Aby šalát zasýtil, pridajte do neho kuskus. Prejsť na recept >>
Kuskus s dusenou zeleninou
Superrýchly obed alebo ľahkú večeru uvaríte z toho, čo nájdete v chladničke. Prejsť na recept >>
Kuskus
Kuskus pochádza zo severnej Afriky, je to nahrubo zomletá pšenica, ktorú arabské gazdinky spracovávali vo veľkých cédrových misách a potom naparovali v špeciálnej nádobe - kuskusiére. Tá sa skladá z kastróla, kde sa dusí mäso, zelenina alebo ovocie, na ňom je položený vysoký parák so zrnkami kuskusu, ktorým prechádza voňavá para z dusených potravín. Kuskus môžeme pripraviť na slano i na sladko, jesť studený či teplý, ako prílohu, šalát či hlavné jedlo.