Suroviny:
- 1 PL olivového oleja
- cibuľa
- 200 g kuracích pŕs
- kúsok čerstvého zázvoru
- 1 PL paprikovej pasty harissa
- zelenina podľa chuti (paprika, rajčiny)
- 200 g kuskusu
- 200 ml kuracieho vývaru
- lístky čerstvej mäty alebo koriandra
- Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme na kúsky pokrájané kuracie mäso a opekáme asi desať minút, kým cibuľa nezíska zlatistý nádych. Pridáme postrúhaný zázvor, primiešame harissu a ešte chvíľu opekáme na miernom plameni, kým mäso nezmäkne.
- Primiešame nadrobno pokrájanú zeleninu a kuskus, zalejeme horúcim kuracím vývarom, odstavíme a prikryté necháme odstáť, kým kuskus nevpije do seba vývar a nezmäkne. Podávame ozdobené čerstvými lístkami mäty alebo koriandra.
Tip: Namiesto harissy môžeme použiť nejaké orientálne korenie, napríklad karí alebo šafran