Kuskus s kuracím mäsom

Pikantný orient vo vašej kuchyni môže vyzerať aj takto.

(Zdroj: Fotolia.com)

Suroviny:

  • 1 PL olivového oleja
  • cibuľa
  • 200 g kuracích pŕs
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • 1 PL paprikovej pasty harissa
  • zelenina podľa chuti (paprika, rajčiny)
  • 200 g kuskusu
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • lístky čerstvej mäty alebo koriandra
  1. Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme na kúsky pokrájané kuracie mäso a opekáme asi desať minút, kým cibuľa nezíska zlatistý nádych. Pridáme postrúhaný zázvor, primiešame harissu a ešte chvíľu opekáme na miernom plameni, kým mäso nezmäkne.
  2. Primiešame nadrobno pokrájanú zeleninu a kuskus, zalejeme horúcim kuracím vývarom, odstavíme a prikryté necháme odstáť, kým kuskus nevpije do seba vývar a nezmäkne. Podávame ozdobené čerstvými lístkami mäty alebo koriandra.

Tip: Namiesto harissy môžeme použiť nejaké orientálne korenie, napríklad karí alebo šafran

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  2. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  3. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  4. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  5. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  6. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  7. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  10. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  1. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  2. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  3. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  4. Brieždenie pod lomenicou
  5. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  6. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  7. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  10. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 632
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 246
  3. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 10 609
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 7 382
  5. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 545
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 974
  7. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 384
  8. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 911
  9. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy 2 914
  10. Najužitočnejšia appka 2 872

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Je Rybanič whistleblower? Odborníci sa nezhodli

Rybanič chce názor Súdneho dvora Európskej únie.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kam chodíte, aj keď hovoríte opak

Ako sa ázijské bistrá zmenili za posledných dvadsať rokov.

Komentár Zuzany Kepplovej

Na Dankovom diplome vlastne nezáleží

Bol by to prezident, v ktorom by nejeden našinec spoznal vlastný príbeh.

PRIMÁR

Šesť rád, ktoré vás môžu ochrániť pred chrípkou

Pripravte sa na chrípkovú sezónu.

Neprehliadnite tiež

Kariérna poradkyňa: Len dve percentá ľudí nemá žiaden vrodený talent

Zuzana Záhradníková pomáha ľuďom objaviť ich talent.

Zo speváčky herečkou. Ako sa z Lady Gaga zrodila hviezda

Už viem, že za niečo stojím, tvrdí.

Polovica Sloveniek bude mať nanajvýš jedno dieťa

Veľkosť rodiny je slobodné rozhodnutie, ktoré diktuje ekonomika.

Ako zorganizovať nezabudnuteľnú rozlúčku so slobodou

Desať tipov, keď plánujete párty pre budúcu nevestu.