Pečený losos s bylinkovou omáčkou a kuskus s tekvicou

Niekedy zložito vyzerajúce recepty nemusia zabrať priveľa času. Skúste si pripraviť bylinkového lososa s kuskusom, tekvicou a granátovým jablkom.

(Zdroj: Isifa)

Pečený losos s bylinkovou omáčkou a kuskus s tekvicou
Suroviny na 4 porcie

Na lososa:

  • 4 x 200 g porcie lososa s kožou
  • 3 PL olivového oleja
  • 10 g nasekaného čerstvého koriandra
  • 1 malá nasekaná čili paprička
  • 1/4 ČL údenej papriky
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 1 ČL mletej rímskej rasce
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • morská soľ, mleté čierne korenie

Na kuskus s tekvicou:

  • 2 plátky masla
  • polovica predvarenej na kocky pokrájanej maslovej tekvice
  • šťava z polovice citróna
  • zrniečka z granátového jablka
  • 2 šálky predmočeného kuskusu
  • čerstvé lístky mäty

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Ryby na strane s kožou potrite lyžicou oleja a položte ich na plech naolejovanou kožou dole. Zmiešajte všetky ostatné suroviny na prípravu marinády spolu so zvyšným olejom a natrite ňou rovnomerne každú porciu ryby. Pečte 6 -10 minút, podľa hrúbky. Medzitým zahrejte na panvici maslo, pridajte do nej kocky predvarenej alebo predparenej tekvice a opečte ich dozlatista. Zmiešajte ju s ostatnými surovinami a dochuťte. Servírujte rýchlo, kým sú ryba i príloha ešte teplé.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Pri tomto recepte ide o čas, pracujte preto rýchlo a najskôr si všetky suroviny pripravte a rozkrájajte. Kuskus je vždy lepší, keď ho pripravujete v dobre ochutenom vývare, a nie v čistej vode.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 31 812
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 21 357
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 311
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 856
  5. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 8 098
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 6 765
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 545
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 663
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 819
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 181

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan vie, že vyhrá. Len musím prísť do Paríža, hovorí

Slovák má na čele bodovacej súťaže už prakticky nedostižný náskok.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.