SME
Piatok, 21. február, 2020 | Meniny má Eleonóra

Pečený losos s bylinkovou omáčkou a kuskus s tekvicou

Niekedy zložito vyzerajúce recepty nemusia zabrať priveľa času. Skúste si pripraviť bylinkového lososa s kuskusom, tekvicou a granátovým jablkom.

(Zdroj: Isifa)

Pečený losos s bylinkovou omáčkou a kuskus s tekvicou
Suroviny na 4 porcie

Na lososa:

  • 4 x 200 g porcie lososa s kožou
  • 3 PL olivového oleja
  • 10 g nasekaného čerstvého koriandra
  • 1 malá nasekaná čili paprička
  • 1/4 ČL údenej papriky
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 1 ČL mletej rímskej rasce
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • morská soľ, mleté čierne korenie

Na kuskus s tekvicou:

  • 2 plátky masla
  • polovica predvarenej na kocky pokrájanej maslovej tekvice
  • šťava z polovice citróna
  • zrniečka z granátového jablka
  • 2 šálky predmočeného kuskusu
  • čerstvé lístky mäty

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Ryby na strane s kožou potrite lyžicou oleja a položte ich na plech naolejovanou kožou dole. Zmiešajte všetky ostatné suroviny na prípravu marinády spolu so zvyšným olejom a natrite ňou rovnomerne každú porciu ryby. Pečte 6 -10 minút, podľa hrúbky. Medzitým zahrejte na panvici maslo, pridajte do nej kocky predvarenej alebo predparenej tekvice a opečte ich dozlatista. Zmiešajte ju s ostatnými surovinami a dochuťte. Servírujte rýchlo, kým sú ryba i príloha ešte teplé.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Pri tomto recepte ide o čas, pracujte preto rýchlo a najskôr si všetky suroviny pripravte a rozkrájajte. Kuskus je vždy lepší, keď ho pripravujete v dobre ochutenom vývare, a nie v čistej vode.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  2. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  3. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  4. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  5. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  6. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo
  7. Ako si prepojiť auto so smartfónom?
  8. Kto bude ďalší? Hľadajte s nami Učiteľa Slovenska
  9. Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál
  10. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom
  1. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  2. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  3. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  4. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  5. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  6. Naštartuj svoju budúcnosť na EkF TUKE
  7. Ktorá farba je tá tvoja?
  8. Maturuješ a hľadáš kam na vysokú?
  9. ... viac ako vzdelanie
  10. Študuj matematiku, fyziku a informatiku v Prahe
  1. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom 11 229
  2. Vyrábali kozmetiku, o ktorú nebol záujem. Napriek tomu prerazili 8 445
  3. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo 8 305
  4. Viete aký dôchodok budete mať? Radšej si ho vypočítajte 7 751
  5. Mexiko, Maldivy či Maurícius. Kam ísť za TOP exotikou v zime? 6 258
  6. Darujte od srdca pre rozum 5 462
  7. Bytová kríza. Ako na daňové priznanie? Kam investovať? 5 278
  8. SME proti extrémizmu na školách 5 119
  9. Peniaze z poistky môžete dostať rýchlejšie. Poradíme vám ako 4 846
  10. Iná tvár Turecka: Oplatí sa navštíviť Severný Cyprus? 4 803

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Beaty Balogovej

Dva roky po: Vražda presiakla aj do nášho jazyka

Slová Brucho, volavka či paparazzovanie už nikdy nebudú znieť ako pred vraždou.

Ján a Martina.
Dobré ráno

Dobré ráno: Dva roky po vražde rozplietame mafiánsky štát

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili pred dvomi rokmi.

Podcast Dobré Ráno.
Českí dokumentaristi Vít Klusák a Barbora Chalupová.