Potrebujeme:
- 100 g kuskusu
- 200 g tekvice (maslová alebo hokkaido)
- za hrsť listov kučeravého kelu
- 150 g uvareného cícera
- 4 PL sušených hrozienok
- 4 redkvičky
- 2,5 dl cviklovej šťavy
- 1 mladú cibuľku aj s vňaťou
- 2 menšie strúčiky cesnaku
- 4 PL olivového oleja
- 2 PL pažítky
- šťavu z ½ citróna
- ½ čl mletého koriandra
- mleté čierne korenie, soľ.
Postup:
Tekvicu nakrájame naprieč a dáme piecť. Upečenú pokrájame na kocky. Kelové listy bez stopiek sparíme vriacou vodou, scedíme a zmiešame s citrónovou šťavou. Hrozienka zelejeme vriacou vodou a necháme napučať.
Kuskus zmiešame s 1 dl cviklovej šťavy a 2 PL oleja. Po 10 minútach cestovinu preškrabeme do rajničky, kde vrie zvyšok cviklovej šťavy. Odstavíme.
Na zvyšnom oleji opražíme cibuľku, pridáme koriander (prípadne aj čili alebo kajenské korenie), cesnak a cícer. Krátko opečieme a odstavíme. Všetko spolu zmiešame a na záver pridáme pokrájané redkvičky a pažítku. Okoreníme a osolíme podľa chuti.