Pstruh je dobrá slovenská ryba, ktorú si môžete pripraviť na bežný obed ale hodí aj na vianočný stôl. Pripravte si pstruha v cestíčku, alobale alebo len tak na masle.
Vybrali sme deväť receptov so pstruhom:
Pstruh s bylinkami
Pripraviť pstruha nie je nič zložité. Stačí kúpiť rybu z kvalitného chovu a pridať pár byliniek. Na tento recept môžete použiť pstruha dúhového. Hodí sa aj na Vianoce.
Pozrite si recept na pstruha s bylinkami.
Pikantný pstruh s karí a zázvorom
Ak vás omrzeli stále tie isté chute, skúste niečo nové. Pstruh má síce jemné chutné mäsko, ktoré je škoda prevalcovať koreninami, ale občas zmena padne dobre.
Pozrite si recept na pikantného pstruha s karí a zázvorom.
Korenistý pstruh
Na ochutenie pstruha môžete použiť aj čili a šalviu.
Pozrite si recept na korenistého pstruha.
Pstruhy v alobale
Ak chcete, aby si pstruh zachoval svoju šťavnatosť, môžete si ho pripraviť v rúre či na grile aj v alobale. V uzavretom obale ním skvele preniknú všetky chute.
Pozrite si recept na pstruhy v alobale
Grilovaný bylinkový pstruh
Ak máte po ruke akékoľvek čerstvé bylinky, použite ich na dochutenie čerstvého pstruha.
Pozrite si recept na grilovaného pstruha s bylinkami.
Fileta zo pstruha v mandľovom kabátiku
Ak nechcete nezdravú vyprážanú rybu, chrumkavosť môžete u pstruha dosiahnuť aj pomocou nakoreneného kabátiku zo strúhanky. Pripravíte ho za pár minút a takto upravený pstruh sa hodí aj na Vianoce.
Pozrite si recept na filetu zo pstruha v mandľovom kabátiku.
Feniklovo-batatový šalát s údeným pstruhom
Nechajte sa opantať vôňami feniklu a zázvoru. K pstruhovi sa vynikajúco hodia sladké zemiaky.
Vyskúšajte recept na feniklovo-batatový šalát s údeným pstruhom.
Filety zo pstruha s hubovou omáčkou
K pstruhovi si nemusíte dávať iba zemiaky či zeleninový šalát. Vyskúšajte si k rybe pripraviť šampiňónovú omáčku.
Pozrite si celý recept na filety zo pstruha s hubovou omáčkou.

Nátierka z údeného pstruha
Pripravte si raz-dva chutnú nátierku z údenej rybky.
Pozrite si recept na nátierku z údeného pstruha.
