SME
Piatok, 21. február, 2020 | Meniny má Eleonóra

Grilovaný bylinkový pstruh

Že jete ryby iba na Vianoce? To treba ihneď napraviť! Skúste si ugrilovať pstruha.

(Zdroj: Fotolia)

Suroviny na 4 porcie

  • 4 čerstvé pstruhy
  • 2 citróny alebo limety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 PL nasekaných byliniek podľa chuti (petržlenová vňať, koriandrová, mäta...)
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Ak máte ryby úplne čerstvé, najskôr ich vypitvajte, dočistite a dôkladne umyte pod tečúcou vodou. Osušte ich a zvonku aj zvnútra osoľte.

Na oboch stranách ryby môžete urobiť cez kožu plytké zárezy. V miske zmiešajte olej, kôru a šťavu z jednej limety alebo citróna, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a nasekané bylinky podľa vlastného výberu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Ryby rozložte na tácku a prelejte ich marinádou. Prstami potrite všetky strany a odložte na 30 - 60 minút do chladničky.

Dajte ich na plech alebo grilovaciu tácku, alebo zovrite do grilovacích klieští na ryby, pokvapkajte olivovým olejom a pečte na grile približne 10 - 15 minút.

Ak ich idete piecť v rúre, predhrejte ju na 190 stupňov a pečte asi 30 minút. Servírujte pokvapkané limetovou alebo citrónovou šťavou, s čerstvou zeleninou a pečivom.

Tip: Predtým, ako ich vložíte do rúry, položte na každú rybu plátok masla namiesto olivového oleja. Ak sa bojíte, že sa prilepia o pekáč, vysteľte ho papierom na pečenia alebo alobalom. Nikdy nepodlievajte vodou. Ak máte možnosť vybrať si morskú rybu, siahnite po makrelách.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  2. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  3. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  4. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  5. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  6. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo
  7. Ako si prepojiť auto so smartfónom?
  8. Kto bude ďalší? Hľadajte s nami Učiteľa Slovenska
  9. Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál
  10. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom
  1. Trnavská univerzita je kvalitou v popredí
  2. Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?
  3. Viete aké je študentské mesto na Slovensku?
  4. Objavte najkrajšie zastávky na ceste po temperamentnej Andalúzii
  5. Slovensko potrebuje dezinFicovať
  6. Naštartuj svoju budúcnosť na EkF TUKE
  7. Ktorá farba je tá tvoja?
  8. Maturuješ a hľadáš kam na vysokú?
  9. ... viac ako vzdelanie
  10. Študuj matematiku, fyziku a informatiku v Prahe
  1. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom 11 430
  2. Vyrábali kozmetiku, o ktorú nebol záujem. Napriek tomu prerazili 8 528
  3. Viete aký dôchodok budete mať? Radšej si ho vypočítajte 8 184
  4. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo 7 562
  5. Mexiko, Maldivy či Maurícius. Kam ísť za TOP exotikou v zime? 6 295
  6. Darujte od srdca pre rozum 5 514
  7. Bytová kríza. Ako na daňové priznanie? Kam investovať? 5 300
  8. SME proti extrémizmu na školách 5 138
  9. Peniaze z poistky môžete dostať rýchlejšie. Poradíme vám ako 4 867
  10. Iná tvár Turecka: Oplatí sa navštíviť Severný Cyprus? 4 826

Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Beaty Balogovej

Dva roky po: Vražda presiakla aj do nášho jazyka

Slová Brucho, volavka či paparazzovanie už nikdy nebudú znieť ako pred vraždou.

Ján a Martina.
Dobré ráno

Dobré ráno: Dva roky po vražde rozplietame mafiánsky štát

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili pred dvomi rokmi.

Podcast Dobré Ráno.
Českí dokumentaristi Vít Klusák a Barbora Chalupová.