SME

Grilovaný bylinkový pstruh

Že jete ryby iba na Vianoce? To treba ihneď napraviť! Skúste si ugrilovať pstruha.

Grilovaný bylinkový pstruh.Grilovaný bylinkový pstruh. (Zdroj: Fotolia)

Suroviny na 4 porcie

  • 4 čerstvé pstruhy
  • 2 citróny alebo limety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 PL nasekaných byliniek podľa chuti (petržlenová vňať, koriandrová, mäta...)
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Ak máte ryby úplne čerstvé, najskôr ich vypitvajte, dočistite a dôkladne umyte pod tečúcou vodou. Osušte ich a zvonku aj zvnútra osoľte.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na oboch stranách ryby môžete urobiť cez kožu plytké zárezy. V miske zmiešajte olej, kôru a šťavu z jednej limety alebo citróna, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a nasekané bylinky podľa vlastného výberu.

SkryťVypnúť reklamu

Ryby rozložte na tácku a prelejte ich marinádou. Prstami potrite všetky strany a odložte na 30 - 60 minút do chladničky.

Dajte ich na plech alebo grilovaciu tácku, alebo zovrite do grilovacích klieští na ryby, pokvapkajte olivovým olejom a pečte na grile približne 10 - 15 minút.

Ak ich idete piecť v rúre, predhrejte ju na 190 stupňov a pečte asi 30 minút. Servírujte pokvapkané limetovou alebo citrónovou šťavou, s čerstvou zeleninou a pečivom.

Tip: Predtým, ako ich vložíte do rúry, položte na každú rybu plátok masla namiesto olivového oleja. Ak sa bojíte, že sa prilepia o pekáč, vysteľte ho papierom na pečenia alebo alobalom. Nikdy nepodlievajte vodou. Ak máte možnosť vybrať si morskú rybu, siahnite po makrelách.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. V Malackách vybudovali čajové impérium
  2. Víťaz diváckej ceny MFF Cinematik Piešťany
  3. Gebrüder Weiss spúšťa novú linku priamo z Prahy do Španielska
  4. Hodnotenie profesionála: Neďaleko Hurghady sú „egyptské Benátky“
  5. Od dnes len 3 dni – exotika s BUBO s 55% zľavou
  6. Mars dosiahol ďalšie zníženie emisií skleníkových plynov o 1,9 %
  7. Bratislava Design Week 2025: Internát sa mení na kreatívny hub
  8. Objavuj, cestuj, zaži – tu a TEAZZ!
  1. Víťaz diváckej ceny MFF Cinematik Piešťany
  2. Gebrüder Weiss spúšťa novú linku priamo z Prahy do Španielska
  3. V Malackách vybudovali čajové impérium
  4. Hodnotenie profesionála: Neďaleko Hurghady sú „egyptské Benátky“
  5. Učebnica TATRA SCOOL priblíži deťom svet peňazí modernou formou
  6. LESY SR otvorili predajňu Lesnícke pochúťky
  7. Z akcie pre kolegov spravil známy moderátor úspešný biznis
  8. Mars dosiahol ďalšie zníženie emisií skleníkových plynov o 1,9 %
  1. Toto bude cestovateľský hit roka 2026 29 513
  2. Prekvapenie na čele. Sem budú Slováci cestovať v roku 2026 12 179
  3. Slováci vytvorili mlieko, ktoré nemá obdobu v celej Európe 8 554
  4. BUBO zverejnilo všetky termíny - exotika za polovicu 7 203
  5. Ľuboš Fellner otvorene 4 801
  6. Plaza View v Dúbravke štartuje predpredaj bytov s výhľadom 4 418
  7. Takáto Čína sa bude páčiť aj Slovákom 4 273
  8. Cestovateľský hit desaťročí leží v Ázii – s 55% zľavou 3 746
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Igor Múdry: Kyslá kapustička
  2. Matúš Radusovsky: Nie je med ako med: v rozmanitosti sa skrýva jeho sila
  3. Zdravotní Klauni: Zdravotná klaunka: Keď si nasadíme na tvár červený nos, pozeráme sa na svet inak
  4. Janka Bittó Cigániková: Klamstvá o interrupciách. Naleteli ste aj vy?
  5. Andrea Podešvová: Je nevera vždy zrada, alebo niekedy len volanie o pomoc?
  6. Tomáš Mikloško: 8 prekvapivých faktov o vzťahoch, ktoré zmenia váš pohľad na lásku
  7. Zdravotní Klauni: Otec, bezpečný prístav dieťaťa v nemocnici
  8. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  1. Radko Mačuha: Nepríjemná správa pre Fica a Uhríka. 103 129
  2. Martin Sukupčák: Otvorený list ministrovi Blanárovi 21 986
  3. Monika Albertiová: Facka Ficovi. Slovensko sa prebúdza! 13 992
  4. Elena Antalová: Zvyšok života si nepokazím 8 503
  5. Radko Mačuha: Rusko má všetky predpoklady na dobytie Ukrajiny. 7 110
  6. Ivan Mlynár: Čurillovci sú v domácom väzení, pretože Ficovi a Šutaj Eštokovi nejde matematika. 6 974
  7. Věra Tepličková: Keby sme my vedeli... 4 933
  8. Miroslav Daniš: Štát sme MY, nie vy, súdružky a súdruhovia ! 4 065
  1. Věra Tepličková: Malí živnostníci = veľkí daromníci
  2. Věra Tepličková: Ajejeje, niečo sa dejejeje
  3. Dušan Koniar: Svet podľa Fica: velebiť Dubčeka a konať ako Biľak
  4. Tupou Ceruzou: Konsolidácia
  5. Marcel Rebro: Fuminori Tsuchiko odkazuje: Arigato! Za 24 hodín máme financie na 5000 porcií
  6. Marian Nanias: Nový jadrový energoblok pre Slovensko?
  7. Radko Mačuha: Osobná skúsenosť s Róbertom Ficom.
  8. Jana Čavojská: Obed pre 500 nezlomných obyvateľov Charkiva
reklama
SkryťZatvoriť reklamu