SME

Grilovaný bylinkový pstruh

Že jete ryby iba na Vianoce? To treba ihneď napraviť! Skúste si ugrilovať pstruha.

Grilovaný bylinkový pstruh.Grilovaný bylinkový pstruh. (Zdroj: Fotolia)

Suroviny na 4 porcie

  • 4 čerstvé pstruhy
  • 2 citróny alebo limety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 PL nasekaných byliniek podľa chuti (petržlenová vňať, koriandrová, mäta...)
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Ak máte ryby úplne čerstvé, najskôr ich vypitvajte, dočistite a dôkladne umyte pod tečúcou vodou. Osušte ich a zvonku aj zvnútra osoľte.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na oboch stranách ryby môžete urobiť cez kožu plytké zárezy. V miske zmiešajte olej, kôru a šťavu z jednej limety alebo citróna, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a nasekané bylinky podľa vlastného výberu.

SkryťVypnúť reklamu

Ryby rozložte na tácku a prelejte ich marinádou. Prstami potrite všetky strany a odložte na 30 - 60 minút do chladničky.

Dajte ich na plech alebo grilovaciu tácku, alebo zovrite do grilovacích klieští na ryby, pokvapkajte olivovým olejom a pečte na grile približne 10 - 15 minút.

Ak ich idete piecť v rúre, predhrejte ju na 190 stupňov a pečte asi 30 minút. Servírujte pokvapkané limetovou alebo citrónovou šťavou, s čerstvou zeleninou a pečivom.

Tip: Predtým, ako ich vložíte do rúry, položte na každú rybu plátok masla namiesto olivového oleja. Ak sa bojíte, že sa prilepia o pekáč, vysteľte ho papierom na pečenia alebo alobalom. Nikdy nepodlievajte vodou. Ak máte možnosť vybrať si morskú rybu, siahnite po makrelách.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood
  2. Jesenný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  3. Jesenné MUST-TRY dobroty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky
  4. Blíži sa dvanásty ročník filmovej prehliadky Be2Can
  5. Spoločnosť EY Slovensko vyhlásila jubilejný 20.ročník súťaže EY
  6. Pridaj sa do komunity, ktorá ťa posunie
  7. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s
  8. Hodnotenie profesionála: Dovolenka v Katare plnom kontrastov
  1. Jesenný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  2. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood
  3. Blíži sa dvanásty ročník filmovej prehliadky Be2Can
  4. Slovensko na nohách. Začína 10. ročník Európskeho týždňa športu
  5. Jesenné MUST-TRY dobroty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky
  6. Spoločnosť EY Slovensko vyhlásila jubilejný 20.ročník súťaže EY
  7. Bez nich by elektrina netiekla.
  8. Pridaj sa do komunity, ktorá ťa posunie
  1. J&T GRANT Jeden Team umožní trénovať až 15 000 deťom ročne 7 492
  2. Slováci vytvorili mlieko, ktoré nemá obdobu v celej Európe 4 784
  3. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia 4 053
  4. Hodnotenie profesionála: Neďaleko Hurghady sú „egyptské Benátky“ 3 490
  5. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s 3 107
  6. Prekvapenie na čele. Sem budú Slováci cestovať v roku 2026 2 355
  7. Hodnotenie profesionála: Dovolenka v Katare plnom kontrastov 2 339
  8. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 2 093
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Matúš Radusovsky: Bezpečnosť medu: Pravda o teple, kove a skladovaní
  2. Igor Múdry: Kyslá kapustička
  3. Matúš Radusovsky: Nie je med ako med: v rozmanitosti sa skrýva jeho sila
  4. Zdravotní Klauni: Zdravotná klaunka: Keď si nasadíme na tvár červený nos, pozeráme sa na svet inak
  5. Janka Bittó Cigániková: Klamstvá o interrupciách. Naleteli ste aj vy?
  6. Andrea Podešvová: Je nevera vždy zrada, alebo niekedy len volanie o pomoc?
  7. Tomáš Mikloško: 8 prekvapivých faktov o vzťahoch, ktoré zmenia váš pohľad na lásku
  8. Zdravotní Klauni: Otec, bezpečný prístav dieťaťa v nemocnici
  1. Radko Mačuha: Takto sa to robí, do Šimečkovej matere. 21 453
  2. Vladimír Zervan: Ficov úpadok 14 776
  3. Ivan Mlynár: Pán Peter Tkačenko, na samozvaného šerifa sa hráte vy a nie Štefan Hamran. 11 635
  4. Daniel Guľaš: Všetko dobré, Ľuboš. 9 734
  5. Ivan Čáni: Kolaborant a vlastizradca Blaha sa už aj strihá kvôli Rusom. 9 407
  6. Jaroslav Liptak: Kto stojí za 708 firmami? Robert Fico? Nie... hádajte znova. Kto je pani Ficová? 9 091
  7. Otilia Horrocks: Keď Monika Beňová moralizuje z miesta pre ZŤP 7 859
  8. Rastislav Puchala: Veľký deň slovenskej diplomacie 6 814
  1. Radko Mačuha: Už aj Verejné záchody chráni Ústava Slovenskej Republiky.
  2. Tupou Ceruzou: Neotravujte
  3. Tupou Ceruzou: Iný
  4. INESS: Socializmus skončil, ale láska k štátnemu stále žije
  5. Věra Tepličková: Keď zavolá rodina, vycestuje Martina
  6. Karol Galek: 5 klamstiev ministerky Sakovej o energopomoci
  7. Marian Nanias: Unikátna jadrová investícia – Turecká JE Akkuyu.
  8. Radko Mačuha: Aj hnutie Republika číta SME.
reklama
SkryťZatvoriť reklamu