Grilovaný bylinkový pstruh

Že jete ryby iba na Vianoce? To treba ihneď napraviť! Skúste si ugrilovať pstruha.

(Zdroj: Fotolia)

Suroviny na 4 porcie

  • 4 čerstvé pstruhy
  • 2 citróny alebo limety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 PL nasekaných byliniek podľa chuti (petržlenová vňať, koriandrová, mäta...)
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Ak máte ryby úplne čerstvé, najskôr ich vypitvajte, dočistite a dôkladne umyte pod tečúcou vodou. Osušte ich a zvonku aj zvnútra osoľte.

Na oboch stranách ryby môžete urobiť cez kožu plytké zárezy. V miske zmiešajte olej, kôru a šťavu z jednej limety alebo citróna, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a nasekané bylinky podľa vlastného výberu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Ryby rozložte na tácku a prelejte ich marinádou. Prstami potrite všetky strany a odložte na 30 - 60 minút do chladničky.

Dajte ich na plech alebo grilovaciu tácku, alebo zovrite do grilovacích klieští na ryby, pokvapkajte olivovým olejom a pečte na grile približne 10 - 15 minút.

Ak ich idete piecť v rúre, predhrejte ju na 190 stupňov a pečte asi 30 minút. Servírujte pokvapkané limetovou alebo citrónovou šťavou, s čerstvou zeleninou a pečivom.

Tip: Predtým, ako ich vložíte do rúry, položte na každú rybu plátok masla namiesto olivového oleja. Ak sa bojíte, že sa prilepia o pekáč, vysteľte ho papierom na pečenia alebo alobalom. Nikdy nepodlievajte vodou. Ak máte možnosť vybrať si morskú rybu, siahnite po makrelách.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 32 241
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 535
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 20 806
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 594
  5. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 9 023
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 6 589
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 636
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 668
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 807
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 214

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Sagan vie, že vyhrá. Len musím prísť do Paríža, hovorí

Slovák má na čele bodovacej súťaže už prakticky nedostižný náskok.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.