Suroviny na 4 porcie
- 4 pstruhy
- 50 g masla
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 1 PL nasekaného rozmarínu
- 1 strúčik cesnaku
- citrónová šťava
- zmes korenia na grilovanie rýb
- soľ
Očistené pstruhy umyte, nasoľte pokvapkajte citrónovou šťavou a odložte na hodinu do chladničky odležať.
Maslo vymiešajte dohladka s nasekaným rozmarínom, petržlenovou vňaťou, grilovacím korením a prelisovaným cesnakom. Pripravenou hmotou vytrite a podľa možnosti vyplňte brušné dutiny rýb, podľa potreby spojte špáradlom a ryby naukladajte do alobalom vystlaného pekáča.
Prikryte trčiacou časťou alobalu a pečte vo vyhriatej rúre približne 15-20 minút. Skúsenejší „rybári“ môžu piecť rybu aj odokrytú a po desiatich minútach ju prevrátiť na druhú stranu.
Servírujte preliate vypečeným maslom, s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Tip: V letnej grilovacej sezóne môžete ryby pripravovať i na grile. Vtedy je ale lepšie zabaliť každú rybu do alobalu zvlášť, aby sa s balíčkami ľahšie manipulovalo. Keď si balíčky označíte, môžete každú rybu ochutiť inou zmesou korenia, podľa chuti stolovníkov.