Potrebujeme:
- čerstvé pstruhy
- petržlenová vňať
- tymian
- rozmarín
- mäta
- medovka
- ligurček
- maslo
- citrón
Potrebujeme:
Pstruha dúhového z dobrého chovu očistíme, opláchneme vodou a osušíme. Rybu osolíme zvonka i zvnútra. Bylinky umyjeme a spolu s plátkami citróna a kúskami masla vložíme do pstruha.
Niekoľko kúskov masla dáme aj navrch a rybu uložíme do pekáča na drevené paličky položené na rozrezaných korkoch, aby sa nám ryba opekala zo všetkých strán.
Vložíme do rúry vyhriatej na maximum a pečieme asi 20 minút na 190 °C. Po 10 minútach rybu otočíme a pečieme ďalej aj s ventilátorom. Na záver prelejeme maslom z výpeku a ešte pár minút grilujeme.
K takto pripravenej rybe stačí dobrý chlieb a aromatické biele víno.