Pstruh s bylinkami

Pripraviť pstruha nie je nič zložité. Stačí kúpiť rybu z kvalitného chovu a pridať pár byliniek.

Pstruh s bylinkami(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme: 

  • čerstvé pstruhy
  • petržlenová vňať
  • tymian
  • rozmarín
  • mäta
  • medovka
  • ligurček
  • maslo
  • citrón

Potrebujeme: 

Pstruha dúhového z dobrého chovu očistíme, opláchneme vodou a osušíme. Rybu osolíme zvonka i zvnútra. Bylinky umyjeme a spolu s plátkami citróna a kúskami masla vložíme do pstruha. 

Niekoľko kúskov masla dáme aj navrch a rybu uložíme do pekáča na drevené paličky položené na rozrezaných korkoch, aby sa nám ryba opekala zo všetkých strán. 

Vložíme do rúry vyhriatej na maximum a pečieme asi 20 minút na 190 °C. Po 10 minútach rybu otočíme a pečieme ďalej aj s ventilátorom. Na záver prelejeme maslom z výpeku a ešte pár minút grilujeme.

Článok pokračuje pod video reklamou

K takto pripravenej rybe stačí dobrý chlieb a aromatické biele víno.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  2. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  8. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  9. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  10. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 23 681
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 17 666
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 16 499
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 12 113
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 878
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 066
  7. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 4 000
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 244
  9. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 2 542
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 033

Téma: Recepty


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo, Jedzte zdravo!, recepty

Hlavné správy zo Sme.sk

KULTÚRA

Čím je starší, tým je horší? Merčiak má zodpovednosť, akú si nikto neželá

Niekto má smolu, že jeho práca nie je anonymná.

Neprehliadnite tiež

Plač, hystéria a vzdor: Čo robiť, keď už si s dieťaťom neviete rady

Psychoterapeutky vyvinuli stratégiu, ktorá má rodičom pomôcť pri akejkoľvek dileme.

Stĺpček Osmelené

Od mladosti mám problém s alkoholom a neviem si pomôcť

Som abstinent, aj keď nemusím.