Kimči je tradičná kvasená zeleninová pochúťka pochádzajúca z Južnej Kórey, pričom prvé zmienky pochádzajú už spred tritisíc rokov. Každý Kórejčan skonzumuje počas roka viac ako 20 kg tohto zdravého jedla, ktoré si…
Miloš Mikuš
6. okt6. okt 2016, o 13:49
Kyslá kapusta vzniká prekvasením cukrov pomocou baktérií mliečneho kvasenia. Najmä v zime je dobrým zdrojom vitamínu C a mnohé z prítomných baktérií môžu mať priaznivý probiotický efekt na náš organizmus.
Miloš Mikuš
6. okt6. okt 2016, o 13:43
Na jeseň sa viac ako inokedy spoliehame v domácnosti na kvasenie. Potraviny zakonzervuje, zachová ich nutričné vlastnosti a často pridá aj čosi navyše.
Miloš Mikuš
6. okt6. okt 2016, o 13:39
Toalety v školách a škôlkach majú na detskú psychiku oveľa väčší vplyv ako by si mnohí mysleli, hovorí detská psychologička.
Martina Štérová
6. okt6. okt 2016, o 6:001