Potrebujeme:
- 2 veľké čínske kapusty
- 1 bielu reďkovku
- 2 stredne veľké mrkvy
- 2-3 mladé cibuľky aj s vňaťou
- 1 veľkú žltú cibuľu
- 3 zelené a 2 červené papriky
- 2 PL nasekaného čerstvého zázvora (ďumbier)
- 4 PL nasekaného cesnaku
- 1/5 šálky hladkej múky
- 1/3 šálky vody
- 1/5 šálky rybacej omáčky
- 1/2 šálky hrubej čili papriky
- 5 PL drobných v soli nakladaných kreviet
- 5 PL cukru
- 3 PL soli
Postup:
Kapustu rozoberieme na listy, uložíme ich na seba podľa veľkosti na dve či tri kôpky a nakrájame ich na kúsky veľké zhruba 3 x 5 cm. Poriadne nasolíme a necháme odpočívať tri hodiny. Potom opláchneme a necháme odtiecť vodu.
Medzitým nakrájame mrkvu, cibuľku, cibuľu a papriku na päťcentimetrové úzke prúžky, nasekáme zázvor a cesnak.
Múku vsypeme do vriacej vody a miešame dovtedy, pokiaľ nezískame kašu s rovnomerne hustou konzistenciou. Vo veľkej nádobe zmiešame kapustu a uvarenú múčnu kašu s ostatnou zeleninou a ingredienciami (treba znovu dosoliť).
Necháme pri kuchynskej teplote kvasiť cez noc vo veľkej nádobe, ráno naplníme do pohárov a uložíme do chladničky. Jeme surové s teplou jazmínovou ryžou, prípadne ako prílohu k ryži a mäsu. Vydrží aj niekoľko týždňov.