Recepty s bryndzou a syrom

Tradičná slovenská bryndza, korbáčiky, parenica a ovčí syr sa dajú použiť v modernej kuchyni originálne a chutne.

Žihľavová roláda s bryndzou

Namiesto špenátu vyskúšajte pridať do cesta žihľavu. Určite si tento recept obľúbite. Prejsť na recept 

Žihľavová roláda s bryndzouŽihľavová roláda s bryndzou (zdroj: Miloš Mikuš)

Bačovský osúch s cuketou a korbáčikmi

Niet nad rýchle a jednoduché jedlá. Ak máte chuť na lepšiu verziu chleba so syrom a zeleninou, osúch s cuketou je to pravé. Prejsť na recept

Bačovský osúch s cuketouBačovský osúch s cuketou (zdroj: Miloš Mikuš)

Zapekané bylinkové zemiaky s bryndzou

Zapekanie je nenáročné a vždy chutné. Navyše variácie pre zasýtenie celej rodiny nikdy neomrzia. Prejsť na recept 

Bylinkové zapekané zemiaky so syromBylinkové zapekané zemiaky so syrom (zdroj: Isifa)

Šmirkas, šmirkáš, šmirkáz -  pripravte si bryndzovú nátierku

Bryndzová nátierka je typickou slovenskou špecialitou, ktorú poznáme pod rôznymi menami - šmirkas, šmirkáš, šmirkáz. Prejsť na recept

Bryndzová nátierkaBryndzová nátierka (zdroj: Miloš Mikuš)

Šalát z ovčieho syru a žihľavy

V jednoduchosti je krása. V prípade tohto receptu to platí do bodky.

Prejsť na recept

Ovčí šalát so žihľavouOvčí šalát so žihľavou (zdroj: Miloš Mikuš)

Špenátovo-bryndzové palacinky

Palacinky sa nám obyčajne spájajú so sladkou chuťou. Vyskúšajte ich pripraviť na slano, budete prekvapení. Prejsť na recept 

Špenátovo-bryndzové palacinkyŠpenátovo-bryndzové palacinky (zdroj: Naničmama.sk / SirKikina )

Bryndzové pagáčiky

Ak chcete pripraviť pre hostí nenáročné, no chutné pohostenie k nápojom, určite siahnite po tomto recepte.  Prejsť na recept

Bryndzové pagáčikyBryndzové pagáčiky (zdroj: Naničmama.sk / Ywett)

Zapekané zemiaky s bryndzou

Francúzske zemiaky sú síce vynikajúce, ale zmena nezaškodí. Pridajte k zemiakom bryndzu a zmenia sa na nepoznanie.Prejsť na recept 

Zapekané zemiaky s bryndzouZapekané zemiaky s bryndzou (zdroj: Naničmama.sk / Kamila)

Omeleta s bryndzou

Vajíčkovú klasiku osviežite pridaním chutnej bryndze. Pozor, vajcia nešľahajte. Prejsť na recept

Omeleta s bryndzouOmeleta s bryndzou (zdroj: Miloš Mikuš)

Nakladaný ovčí syr s bylinkami

Nakladaný syr patrí medzi obľúbené delikatesy. Pripravte si vynikajúcu pochúťku podľa receptu Miloša Mikuša. Prejsť na recept

Nakladaný ovčí syr s bylinkamiNakladaný ovčí syr s bylinkami (zdroj: Miloš Mikuš)

Jednoduché bryndzovníky za pár minút

Pripravte si jednoduchú, chutnú slanú drobnosť. Je podstatne zdravšia, než slané pečivo z lístkového cesta alebo zemiakové lupienky. Prejsť na recept

BryndzovníkyBryndzovníky (zdroj: Miloš Mikuš)

 

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Jakub Mankovecký z SPU v Nitre bol opäť úspešný v reze viniča
  2. Hitparáda štiav
  3. 14. ročník AmCham „Job Fair“ v Košiciach
  4. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  5. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  6. Malé knedličky, veľké dojmy
  7. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  8. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  9. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  10. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  1. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 626
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 940
  3. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 6 921
  4. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 496
  5. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 492
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 5 057
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 475
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 2 537
  9. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo 2 533
  10. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa 2 187

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Británia sa rozhodla, hranice aj pre Slovákov chce zatvoriť už v marci

Theresa Mayová chystá obmedzenie voľného pohybu oznámiť v rovnaký deň, kedy oficiálne spustí rokovania o brexite.

EKONOMIKA

Ktorá personálka zamestnala najviac ľudí? Pozrite si grafy

Pravidlá fungovania personálnych agentúr by sa mohli čoskoro zase meniť.

Neprehliadnite tiež

Filmová cesta Emmy Stone až k oscarovému La La Landu

Herečka získala prvú sošku Oscara. Takto sa menila v priebehu svojej filmovej kariéry.

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazil svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Zajačia paštéta

Domáca paštéta chutí úplne inak ako tá, ktorú bežne dostať v obchode. Ak sa vám nelení stráviť nejaký čas v kuchyni, dajte sa do prípravy.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop