Sušené paradajky sú skutočnou delikatesou, ktorá dodá každému jedlu intenzívnu chuť. Vďaka procesu sušenia sa v nich koncentruje aróma aj živiny, čím sa stávajú skvelým doplnkom do rôznych jedál.
Ich použite je univerzálne, uplatnia sa v studenej aj teplej kuchyni – či už v nátierkach, omáčkach, cestovinách alebo ako súčasť hlavných jedál. Perfektne sa hodia k syrom, mäsu, bylinkám aj cestovinám, vďaka čomu môžete experimentovať s chuťami a vytvárať rôzne nečakané kombinácie.
Vybrali sme desať skvelých receptov, v ktorých hrajú sušené paradajky hlavnú úlohu.
Pesto nátierka zo sušených paradajok
Lahodná nátierka s bohatou chuťou sušených paradajok, bazalky a orieškov dokonalo vynikne na chrumkavom chlebe alebo bagete. Pozrite si recept na pesto nátierku zo sušených paradajok
Špenátové špagety so sušenými paradajkami
Zdravé a rýchle cestoviny kombinujú sviežu chuť špenátu s intenzívnou chuť sušených paradajok. Tento recept je perfektná voľba na ľahký obed či večeru. Pozrite si recept na špenátové špagety so sušenými paradajkami
Pečené zajačie stehná so zemiakmi z jedného pekáča
Recept pre celú rodinu z jedného hrnca určite oceníte. Šťavnaté mäso a voňavé sušené paradajky sa perfektné dopĺňajú s pečenými zemiakmi a bylinkami. Toto je výborný tip na nedeľný obed. Pozrite si recept na pečené zajačie stehná so zemiakmi z jedného pekáča
Nakladaný ovčí syr s bylinkami
Kombinácia kvalitného syra, aromatických byliniek a sušených paradajok vytvára úžasné jedlo, ktoré je vhodné ako predjedlo alebo snack k vínu. Pozrite si recept na nakladaný ovčí syr s bylinkami
Bucatini so sušenými paradajkami
Hrubšie cestoviny bucatini nasiaknuté lahodnou omáčkou zo sušených paradajok, cesnaku a olivového oleja – jednoduché, no pritom nesmierne chutné jedlo. Pozrite si recept na bucatini so sušenými paradajkami
Nátierka z tofu a sušených paradajok
Zdravá rastlinná nátierka spája jemné tofu s výraznou chuťou sušených paradajok. Túto nátierku si môžu dopriať aj vegáni, no ocenia ju všetci milovníci chutných nátierok. Pozrite si recept na nátierku z tofu a sušených paradajok
Nátierka z červenej šošovice so sušenými paradajkami
Nutrične bohatá nátierka z červenej šošovice, dochutená sušenými paradajkami a bylinkami, je ideálnym zdrojom bielkovín a vhodnou alternatívou k tradičným nátierkam. Pozrite si recept na nátierku z červenej šošovice so sušenými paradajkami
Toskánske kuracie prsia
Šťavnaté kuracie prsia v lahodnej smotanovej omáčke so sušenými paradajkami, cesnakom a bylinkami vás prenesú priamo do slnečného Toskánska. Pozrite si recept na toskánske kuracie prsia
Špagety s paradajkovým pestom
Domáce pesto zo sušených paradajok, orieškov a parmezánu dodá špagetám intenzívnu chuť a urobí z nich skutočný gurmánsky zážitok. Pozrite si recept na špagety s paradajkovým pestom
Omáčka Bolognese na cestoviny a lasagne
Skúste klasickú taliansku omáčku vylepšiť o sušené paradajky. Dodajú jej ešte bohatšiu a výraznejšiu chuť. Ideálna na špagety či iné druhy cestovín. Pozrite si recept na omáčku Bolognese na cestoviny a lasagne
Ako na domáce sušené paradajky?
Vyskúšajte recepty na domáce sušené paradajky: