Cuketový krém s parmezánom
Rýchla polievka je ideálne jedlo keď nestíhate. Pripraviť chutný cuketový krém nezaberie ani pol hodinu. Pozrite si recept na cuketový krém s parmezánom
Krekry z medvedieho cesnaku a špenátu
V sezóne medvedieho cesnaku treba využiť jeho potenciál naplno. Okrem polievky či pesta si môžete z medvedieho cesnaku pripraviť aj chutné krekry. Pozrite si recept na krekry z medvedieho cesnaku a špenátu
Špenátovo-tvarohová roláda
Na prvý pohľad to vyzerá ako slaná roláda, v skutočnosti ide o vynikajúci dezert so sladkou tvarohovou plnkou. Pozrite si recept na špenátovo-tvarohovú roládu

Penne so špenátom
Cestoviny, bazalka, hrášok, cesnak a lístky čerstvého špenátu. Toto jednoduché a chutné jedlo pripravíte aj bez veľkých kuchárskych zručností. Pozrite si recept na fettucine so špenátom
Žihľavová polievka
Kedysi sa žihľava vyskytovala na tanieri častejšie. Ak máte možnosť natrhať si čerstvú žihľavu v čistom prostredí, vyskúšajte si z nej pripraviť polievku. Pozrite si recept na žihľavovú polievku
Brokolicová frittata
Na prípravu slaného brokolicového koláča vám veľa netreba. Samozrejme, k základným ingredienciám môžete pridať aj niečo navyše. Ak nedržíte bezmäsitý pôst pred Veľkou nocou, môžete siahnuť po šunke či slanine. Pozrite si recept na brokolicovú frittatu
Špenátové palacinky s bryndzou
Sladké palacinky sú síce populárnejšie, ale slaná verzia rozhodne stojí za pozornosť. Pridajte do klasického palacinkového cesta špenát a palacinky naplňte bryndzou. Namiesto bryndze môžete použiť syr. Pozrite si recept na špenátové palacinky s bryndzou
Machový koláč s čokoládou
Tak ako sladká špenátová roláda, aj sladký makový koláč so špenátom, je dôkazom, že špenát nie je len zelenina vhodná na prívarok. Pozrite si recept na machový koláč s čokoládou
Zapekaná brokolica
Zapekaná zelenina so syrom a jogurtom je ľahko stráviteľná a nenáročná na prípravu. Takto pripravenú brokolicu môžete podávať ako hlavné jedlo aj ako prílohu. Pozrite si recept na zapekanú brokolicu
Toasty s hráškovo-parmezánovou nátierkou
Hrášková polievka či hráškové rizoto sú stálice, ktoré nesklamú. Ak máte radi chuť zeleného hrášku, určite vás nesklame ani hrášková nátierka s parmezánom. Pozrite si recept na toasty s hráškovo-parmezánovou nátierkou