Toasty s hráškovo-parmezánovou nátierkou
Suroviny na 4 - 6 porcií
- 300 g hrášku
- 6 PL olivového oleja
- šťava a kôra z jedného citróna
- 5 PL strúhaného parmezánu
- 2 PL nasekanej mäty
- 1 strúčik cesnaku
- kajenské korenie
- soľ
- ciabatta
V hrnci priveďte do varu vodu s troškou soli. Vhoďte do nej čerstvý hrášok a varte asi tri minúty, aby si zachoval chuť i farbu. Ihneď sceďte a prelejte studenou vodou.
Nechajte poriadne odkvapkať a v mixéri polu s citrónovou šťavou a kôrou a polovicou oleja rýchlymi impulzmi jemne rozdrvte, ale nerozmixujte na kašu.
Receptová súťaž
Pošlite nám recept a vyhrajte kávovar
Zapojte sa do súťaže o najlepší letný recept a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.
Nakoniec do nátierky primiešajte korenie, soľ, parmezán a mätu. Ciabattu rozkrájajte a na suchej grilovacej panvici opražte z obidvoch strán.
Toasty potrite cesnakom, navrstvite nátierku a prelejte zvyšným olivovým olejom. Môžete dozdobiť parmezánom a bylinkami.
Tip: Polovicu hrášku môžete nahradiť inou predvarenou strukovinou v každom ročnom období. Podľa chuti skúšajte obmieňať bylinky. Namiesto mäty výborne vynikne aj kôpor, namiesto parmezánu skúste fetu.