Ak ste mali bohatú úrodu paradajok, prečo by ste s nimi nemali experimentovať. Vyskúšajte okrem tradičného kečupu pripraviť aj niečo exotickejšie. Chuť tohto čatní vám snahu a odvahu určite vráti. Pozrite si recept na paradajkové čatní s karamelizovanou cibuľou
Mäso a zelenina sú preferovanými spoločníkmi pri chudnutí. Vyradeným ostatných príloh vaše chuťové bunky nijako neutrpia a vaše telo sa vám poďakuje. Pridajte čerstvé bylinky a určite nebudete sklamaní. Pozrite si recept na kura na paradajkách
Jednoduchá talianska klasika. Rýchly a chutný obed či večera. Pálivosť si regulujte podľa vlastnej odolnosti. Pridáme malý tip na vylepšenie - pridajte do omáčky dve či tri ančovičky. Pozrite si recept na pikantné cestoviny s paradajkami
Receptov na paradajkovú polievku je neúrekom. Vyskúšajte aj tento, na ktorý potrebujete pečené paradajky. Najlepšie bude, keď zmiešate niekoľko rôznych druhov paradajok. Pozrite si recept na polievku z pečených paradajok
Čo sa stane, keď zmiešate paradajky, cibuľu, bylinky a múku? Veľmi jednoduchý recept na rýchly, šťavnatý a chutný snack. Podávať k nemu môžete rôzne druhy dipov. Pozrite si recept na paradajkové placky
Červené, žlté či fialové. Veľké, menšie či najmenšie. Do tohto osviežujpceho letného šalátu vám odprúčame pridať akýkoľvek druhy paradajky, ktorý máte k dispozícii. Samozrejme, čím viac ich máte, tým viac chutí dostanete do jedla plného zdravia. Pozrite si recept na paradajkový šalát s rukolou a mozzarellou
Lečo nesmie v jedálnom lístku chýbať. A tak, ako sú stovky receptov na kapustnicu, tak má takmer každá rodina svoj vlastný aj na lečo. Niekto dáva klobásu, iný nie. Rovnako je to s pridaním vajíčka. Ale paradajky nemôžu chýbať v žiadnej verzii. Pozrite si recept na lečo s klobásou
Po Taliansku a Španielsku si môžeme domov priniesť aj Balkán. Ajvar je použiteľný na množstvo spôsobov a sami si môžete nastaviť, aký pikantný ho chcete mať. Veľa zdravších nátierok či omáčok nenájdete, pretože ajvar obsahuje len samú čerstvú zeleninu a bylinky. Pozrite si recept na ajvar
Rýchla domáca klasika. Kuracie rezne plus paradajka a plátky dobrého syru. Strčte do rúry a kým po príchode z práce opláchnete a prezlečiete do domáceho, večeru máte hotovú. Pre výraznejšiu chuť použite bylinky. Pozrite si recept na zapekaný kurací rezeň