Paradajkové gazpacho

Španielska studená polievka z paradajok nemá v lete konkurenciu. Skúste ju aj vy!

(Zdroj: Fotolia)

Paradajkové gazpacho
suroviny na 4 porcie

  • 600 g zrelých paradajok
  • 2 červené cibule alebo šalotky
  • 1 červenú hrubostennú papriku
  • 1 žltú hrubostennú papriku
  • 1 menšiu šalátovú uhorku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 - 2 PL citrónovej šťavy
  • niekoľko kvapiek worcesterovej omáčky
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 3 PL olivového oleja
  • mleté čierne korenie, soľ

Paradajky zospodu narežte do kríža a na dve minúty ich vložte do vriacej vody. Vodu zlejte a paradajky dobre ochlaďte studenou vodou, ošúpte a rozkrájajte na kocky. Vložte ich do mixéra aj s očistenou červenou cibuľou, červenou paprikou a rozmixujte.

Pridajte dve tretiny ošúpanej a na kocky pokrájanej uhorky, cesnak a citrónovú šťavu, víno, worcesterovú omáčku a olej.

Rozmixujte dohladka, ochuťte soľou a korením a dajte zachladiť do chladničky. Zvyšok uhorky a žltú papriku rozkrájajte na malinké kocôčky, ktoré budú slúžiť na servírovanie.

Tip: Ak máte radšej slovenskú kuchyni možno vám bude v ochutení chýbať trošku cukru. Pri zdobené vynikne aj stonkový zeler, bazalka, kyslá smotana alebo chlebové krutóny.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  2. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  3. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  4. Štefánka by Pulitzer
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  6. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  7. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  8. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  9. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  10. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  1. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  2. Štefánka by Pulitzer
  3. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  4. Konferencia - EU support for research
  5. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  6. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  7. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  8. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  9. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  10. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 17 965
  2. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 14 197
  3. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 13 161
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 9 898
  5. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 339
  6. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 4 899
  7. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 4 131
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 4 075
  9. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 3 769
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 403

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Rok po vražde: Bojím sa, čo sa deje a čo bude nasledovať

Ako sa zmenilo Slovensko. A zmenilo sa vôbec nejako?

Dobré ráno

Dobré ráno: Pred rokom zavraždili Jána a Martinu

Špeciálne vydanie podcastu k roku po vražde.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

V starých koľajach toho zostáva a beží priveľa

Obísť Smer sa stále zdá nemožné.

TRENČÍN

Zlatica Kušnírová: Každý deň vyjde najavo nová špina

Uplynul rok od vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej.

Neprehliadnite tiež

Neviete zaspať? Pustite si hučanie fénu alebo zvuk maternice

Po bielom šume prichádza ružový aj hnedý.

Stĺpček Osmelené

Hnevám sa. A to je dobré

Ak potláčame hnev, zanechá spúšť nielen v nás.

Michaela Žureková

Príbeh, v ktorom si van Gogh neodrezal ucho, ale kus srdca

Prehľad textov z prílohy Sex a vzťahy. Téma: samota.

Vincent van Gogh: Dr. Paul Gachet, 1890
Ilustračné foto.