Paradajkovo-cesnakový koláč z lístkového cesta

Paradajky patria k letu. Využite ich sezónu skutočne do sýtosti.

(Zdroj: Fotolia)

Paradajkovo-cesnakový koláč z lístkového cesta
suroviny na 4 porcie

  • 1 menšia hlávka cesnaku
  • 4 - 5 paradajok podľa veľkosti
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 ČL čerstvého tymianu
  • mleté čierne korenie, soľ
  • olivový olej

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Cesnak rozkrojte priečne cez strúčiky na polovicu. Položte ho do malej zapekacej misky a povrch pokvapkajte olejom a osoľte. Misku dobre utesnite alobalom a dajte piecť. Pečte asi 30 - 40 minút.

Potom ho vyberte von a rúru nechajte zapnutú. Na pomúčenej doske rozvaľkajte lístkové cesto. Môžete z neho podľa misy vyrezať dva kruhy a z odrezkov cesta koláč dozdobiť alebo ponechať plát na celý plech.

Článok pokračuje pod video reklamou

Z cesnakov vytlačte mäkkú dužinu, roztlačte ju vidličkou a zmiešajte s olejom. Natrite ju na cesto, pridajte na kolieska pokrájané alebo postrúhané paradajky, posypte tymianom, korením a soľou. Pečte približne 20 - 25 minút, kým nie je cesto zlatisté.

Tip: Na povrch môžete pred koncom pečenia pridať nastrúhaný alebo na hoblinky pokrájaný parmezán. So syrom však opatrne, aby vám chuť tohto skvelého koláča nezačala pripomínať pizzu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. S dobrým pivom leto chutí
  2. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  9. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  1. Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte
  2. Create your own map in a new museum
  3. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  9. S dobrým pivom leto chutí
  10. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 26 805
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 186
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 21 823
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 11 568
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 485
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 770
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 902
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 371
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 139
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 865

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Gajdoš podáva trestné oznámenie vo veci Slovenských brancov

Minister chce, aby prokuratúra preskúmala činnosť organizácie.

Autorská strana Matúša Krčmárika

K riešeniu utečencov sme neprispeli ničím a ešte sa tým chválime

Po rokoch hovoríme stále to isté.

PRIEVIDZA

V Zemianskych Kostoľanoch sa zrazil vlak s nákladiakom

Vo vlaku bolo takmer šesťdesiat cestujúcich.

Neprehliadnite tiež

Slovenky organizujú islandský festival: Objednať si ich kapelu je drahé

Regina Ulejová a Laura Lovišková približujú, ako sa organizuje festival.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.