Kura na paradajkách
suroviny
- 1 rozporciované kura
- 1 nadrobno pokrájaná cibuľa
- 2 nadrobno pokrájané strúčiky cesnaku
- plechovka nakladaných paradajok
- morská soľ
- 4 PL kyslej smotany
- bylinky na ozdobenie (bazalka, medovka, koriander)
- olivový olej
Rozohrejeme rúru na 190 stupňov. Na olivovom oleji opečieme cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Pridáme paradajky, osolíme, necháme 10 až 15 minút variť na miernom ohni, kým zmes trochu nezhustne. Odstavíme, vmiešame kyslú smotanu a trochu bazalky. V panvici na olivovom oleji opečieme kura rozporciované na kúsky z oboch strán dozlatista. Vložíme do zapekacej misky, prelejeme paradajkovou omáčkou a necháme ešte aspoň pol hodiny piecť, kým kura nie je úplne mäkké. Na záver ozdobíme bylinkami podľa chuti.
Tip: Do receptu môžeme pridať aj čierne olivy. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou.