Kokteilové trio

Červené poťahy, výnimočné jedlo, rock-and-roll znejúci z jukeboxu. Zasnívajte sa a preneste s našimi kokteilmi do amerického bistra.

(Zdroj: Isifa)

Ak vás sladký kokteil nenapĺňa a milujete stánky s rýchlym občerstvením, skúste si pripraviť domáci burger alebo neodolateľné sendviče!

Kokteilové trio
Suroviny na 3 porcie

Na čokoládovú polevu:

  • 60 g kakaa
  • 50 g cukru
  • 40 ml zlatého sirupu alebo melasy
  • 75 ml kondenzovaného mlieka
  • 20 g masla
  • vanilková esencia

Na prípravu nápojov:

  • vanilková zmrzlina
  • nasekané pekanové orechy
  • šľahačka
  • nakladané čerešne
  • jahody
  • mlieko
  • jahodový sirup
  • malinovka

Zmiešajte v hrnci kondenzované mlieko, sirup, cukor a kakao a začnite polevu pomaly zahrievať. Keď sa všetky suroviny spoja, odstavte polevu z tepla a vmiešajte do nej maslo a esenciu.

Teplý čokoládový pohár so zmrzlinou (vpravo)

Na dno pohára vlejte trištvrte teplej čokoládovej polevy. Pridajte kopček zmrzliny, na ňu šľahačku a dozdobte zvyšnou polevou, nasekanými orechmi a nakladanou čerešňou.

Jahodový kokteil (v strede)

Rozmixujte 250 g vanilkovej zmrzliny so 100 ml mlieka, pridajte čerstvé jahody. Hustým jahodovým sirupom pofŕkajte steny pohára a kokteil do neho vlejte. Dozdobte šľahačkou a nastrúhanou alebo nasekanou čokoládou alebo polevou z prvého nápoja.

Bublinkový zázrak (vľavo)

Nalejte do pohára svoju obľúbenú malinovku alebo sýtené víno. Premiešajte, aby ste uvoľnili najväčšie prskajúce bubliny a na vrch vložte opatrne kopček zmrzliny. Mal by ho tam udržať unikajúci plyn oxidu uhličitého z bubliniek. Ihneď servírujte.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Hitparáda štiav
  2. 14. ročník AmCham „JOB FAIR“ v Košiciach
  3. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  4. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  5. Malé knedličky, veľké dojmy
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  7. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  8. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  9. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  10. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 11 761
  2. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 245
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 8 663
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 957
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 760
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 4 089
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 497
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 3 111
  9. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017 2 340
  10. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet 2 185

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Kocáb: Kisku už dlho uznávam, ocenenie ma šokovalo

Pre SME hovorí, že je hrdý slniečkar. Keď pôjdeme tvrdou silou, nemáme šancu.

TECH

Nokii sa podarilo vstať z mŕtvych. Ukázali Nokiu 3310

Majú Android, nízku cenu a dobrý hardvér.

ŠPORT

Sagan ukázal cit pre taktiku a ešte lepšiu formu ako pred rokom

V sobotu bol druhý, v nedeľu už vyhral.

Neprehliadnite tiež

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazí svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Zajačia paštéta

Domáca paštéta chutí úplne inak ako tá, ktorú bežne dostať v obchode. Ak sa vám nelení stráviť nejaký čas v kuchyni, dajte sa do prípravy.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.

Niečo pre odvážne: Trblietavá glamour móda

Trblietky a lesklé materiály sa tento rok vracajú na scénu v plnej paráde.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop