SME

Pavlova torta s jahodami

Všade samé jahody. Aj vás už zaplavila jahodová nálada?

(Zdroj: Fotolia)

Jahodové leto bude trvať iba obmedzený čas. Poddajte sa mu a inšpirujte sa naším jahodovým týždňom. Čo takto skúsiť jahodovú tortu alebo osviežujúci i keď alkoholický nápoj s jahodami?

Torta Pavlova s jahodami
Suroviny na 4 porcie

  • 6 bielkov
  • 300 g práškového cukru
  • 2 PL škrobového prášku (zemiakový alebo kukuričný)
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • štipka soli
  • jahody na dozdobenie

Na šľahačkový krém:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g mäkkého tvarohu
  • 3 PL práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • nasekané jahody

Z bielkov, štipky soli a 100 g práškového cukru vyšľahajte tuhý sneh. V mištičke zmiešajte citrónovú šťavu so škrobovým práškom. Zmes pridajte k snehu spolu so zvyšným cukrom a dôkladne vyšľahajte.

SkryťVypnúť reklamu

Plech vysteľte papierom na pečenie. Na dodržanie tvaru si môžete nakresliť ceruzkou na papier kruh. Snehovú hmotu vyklopte do stredu papiera a stierkou dotvarujte na bochník. Pozor na výšku a veľkosť bochníka, pretože pomalým pečením torta klesne a roztiahne sa.

Tortu vložte do rúry vyhriatej na 150 stupňov a pečte približne jeden a pol hodiny. Potom teplotu stiahnite na 100 stupňov a dopečte ešte hodinu.

Po vytiahnutí nechajte tortu vychladnúť, aby trošku obschla. šľahačkovú smotanu s vanilínovým cukrom vyšľahajte do tuha, pridajte tvaroh zmiešaný s práškovým cukrom a nechajte chvíľku schladiť.

Nakoniec primiešajte do krému nasekané jahody. Krém navrstvite do stredu torty a ozdobte celými alebo na plátky pokrájanými jahodami.

Tip: V strede torty pred pečením vytvarujte stierkou plytký kráter alebo na okraje nastriekajte cukrárenskou špičkou pásik či kvietkové pusinky. Po upečení bude na torte lepšie držať krém a ovocie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 983
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 598
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 811
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 624
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 286
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 943
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 432
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 124
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
reklama
  1. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  2. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  3. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  4. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  5. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  6. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  7. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  8. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 204
  2. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 10 169
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 494
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 284
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 873
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 735
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 024
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 555
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
SkryťZatvoriť reklamu