Plnená sekaná v lístkovom cestíčku
Pri tejto sekanej môžete použiť polovicu bravčového a polovicu hovädzieho mäsa. Najprv však separátne upečte mäso, až neskôr ho zabaľte do cesta, aby sa neoddeľovali a spojili. Do stredu môžete dať namiesto vajíčka aj kápiu, huby či párky.
Mäsové guľky pečené v rúre
Táto verzia mäsových guliek je veľmi jednoduchá a určite vám zachutí. Stačí im polhodinka v rúre a najlepšie je podávať ich so zeleninou.
Chilli con carne
Recept na tradičné mexické jedlo pre milovníkov pikantného. Jeho základ sa dá použiť aj v kombinácii s cestovinami.
Roláda z mletého mäsa so šunkou, syrom a špenátom
Toto je kombinácia ako pre šampiónov. Mleté mäso, šunka aj slanina. Aby ste ho trochu odľahčili, odporúčame k nemu veľa čerstvej zeleniny.
Mleté rezne v horčicovej omáčke s dusenou mrkvou

Ak u vás v nedeľu nemôžu na stole chýbať rezne, možno sa vám zapáči táto verzia z mletého mäsa.
Plnený baklažán
Napadlo vám niekedy použiť mleté mäso ako plnku do baklažánu? Ak nie, pri tomto recepte ponúkame aj presný návod, ako na to. Vhodný je nielen pri delenej strave.
Roláda z mletého mäsa
Rolády s mletým mäsom sú obľúbené a poznáme viacero verzií. Chutia aj za tepla, aj za studena.
Zapečené šunkové rolky s mletým mäsom

Opäť ide o recept, kde sa mäsa najete do sýtosti. Hodí sa ako nedeľný obed a ideálny je v kombinácii so zemiakovou kašou.
Zapečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Nie je fašírka ako fašírka. Tieto si môžete pripraviť spolu s lahodnou paradajkovou omáčkou. Servírujte s olivami a čerstvým pečivom alebo s cestovinou či zemiakmi.
Lasagne s rukolovým šalátom
Lasagne sú veľmi sýte jedlo, no ak máte radi taliansku kuchyňu, toto je jej klasika. Pripravte si ich so sviežim a čerstvým rukolovým šalátom.