SME

Zapečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Nie je fašírka ako fašírka. Čo poviete na zapekané mäsové guľky v lahodnej omáčke?

Zapečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke.Zapečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke. (Zdroj: Isifa)

Zapečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Suroviny na 4 porcie

  • 500 g mletého mäsa (najlepšie morčacieho alebo kuracieho)
  • 200 g uvarenej ryže
  • 1 vajíčko
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL hladkej múky alebo strúhanky
  • 2 PL nasekanej čerstvej bazalky alebo petržlenovej vňate
  • 1 ČL sušeného oregana
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 2 x 400 g konzerva lúpaných sekaných paradajok
  • 1 - 2 ČL cukru
  • parmezán
  • olivy

Rúru predhrejte na 190 stupňov. V mise zmiešajte mleté mäso, uvarenú vychladnutú ryžu, múku alebo strúhanku, vajíčko, prelisovaný cesnak, nasekanú bazalku, sušené oregano, soľ a korenie. Dôkladne rukami premiešajte a za pomoci naolejovaných dlaní tvarujte guľky. Misu vymažte olivovým olejom a guľky do nej naukladajte. Rozmixujte paradajky s cukrom a soľou podľa chuti a guľky zalejte. Pečte približne 45 minút. Pred servírovaním posypte parmezánom. Servírujte s olivami a čerstvým pečivom alebo s cestovinou či zemiakmi.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Guľky môžete najskôr na panvici opiecť z každej strany do zlatista, aby sa zatiahli, ostali chrumkavé a nenasiakli toľko paradajkovej omáčky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  2. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  3. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  4. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  5. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  6. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 101 320
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 350
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 097
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 469
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 313
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 054
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 952
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 478
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu