Aký je rozdiel medzi želé a želatínou?
- Želatína je živočíšny produkt, pri jej príprave je var nežiaduci.
- Želé je rastlinný produkt - vyrába z výťažku morských rias. Želé musí pred použití prejsť varom
Kiwi pochúťkové rezy
Tento klasický zákusok môžete pripraviť s akýmkoľvek tuzemským či exotickým ovocím. Plátky kiwi však zaručujú aj estetický zážitok.
Fantastické višňovo-makové rezy
Recept s fotopostup na ozaj výborný makovo-višňový smotanový koláčik, dokonca bez múky. Želé je netradične umiestnené v strede zákusku.
Nepečená mandarínková torta
Táto sladká bodka za obedom je ľahučká a rýchlo hotová. Oceníte ju nielen v lete, kedy nemusíte rozohrievať rúru, ale vtedy, keď je sezónneho ovocia málo.
Smotanovo-malinová torta bez múky a s minimom cukru
Výbornú nízkosacharidovú tortu môžete pripraviť aj s mrazeným ovocím.
Maková torta s malinami
Torta s makovým cestom a tvarohovou plnkou je klasika. Ľahká nadýchaná a prekrásne farebná.
Trojfarebné kocky
Piškótové cesto, džem, dva druhy náplne a želatína, je kombinácia ako pre princezné.
Linecká torta s ovocím
Sladká maškrta vhodná v lete alebo počas sezóny jahôd. Ovocím netreba šetriť.
Citrónová torta
Opäť kombinácia piškótové cesta, šľahačkovej plnky a želé. Tentoraz s chuťou sviežeho citrónu a v tvare torty.
Nepečený tvarohový koláč s drobným ovocím
Rýchle, osviežujúce a nápadité. Také je pečenie - nepečenie. Skúste tuto ovocno-tvarohovú pochúťku!
Jahodové srdiečka s vanilkovým krémom
Lahodné jahodové srdiečka alebo rezy s vanilkovým krémom ozdobené ovocím alebo šľahačkou. Namiesto jahôd môže byť použité aj iné ovocie napríklad maliny, marhule. Príjemná valentínska inšpirácia.