SME
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Nepečený tvarohový koláč s drobným ovocím

Rýchle, osviežujúce a nápadité. Také je pečenie - nepečenie. Skúste našu ovocno-tvarohovú pochúťku!

(Zdroj: Fotolia)

Nepečený tvarohový koláč s drobným ovocím
suroviny na viac porcií

  • 160 g maslových sušienok
  • 70 g masla
  • 250 ml roztlačeného drobného ovocia (červené a biele ríbezle, čučoriedky, maliny, černice...)
  • 12 g plátkovej želé
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 120 - 150 g cukru
  • 370 g jemného tvarohu

Na želé polevu:

  • 250 g prepasírovanej ríbezľovej šťavy
  • 100 g cukru
  • 8 g plátkovej želé

Šľahačkovú smotanu vyšľahajte a odložte do chladničky. Sušienky rozdrvte nahrubo alebo najemno rozmixujte a zmiešajte ich s maslom. Tortovú odopínateľnú formu vysteľte papierom na pečenie a na dno prstami natlačte nepečený sušienkový korpus. Odložte ho do chladničky.

Skryť Vypnúť reklamu

Medzitým roztlačené ovocie zahrejte a vmiešajte doň želé. Ďalej vymiešajte tvaroh s cukrom a vmiešajte doň ovocnú časť so želé. Nakoniec pridajte do tuha ušľahanú šľahačku. Hotovou zmesou naplňte tortovú formu a odložte ju do chladničky stuhnúť.

Na záver zahrejte ovocnú šťavu, rozpustite v nej cukor a želatínu a dozdobte ňou povrch koláča. Servírujte po úplnom stuhnutí a vychladení. Povrch môžete dozdobiť čerstvým ovocím.

Tip: Podobne postupujte i pri pečenom piškótovom alebo krehkom lineckom korpuse. Ak sa rozhodnete pre rôzne druhy ovocia, môžete ich do tvarohu vmiešavať po častiach a získať tak viac farebných poschodí.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 42 852
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 23 930
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 923
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 151
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 702
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 621
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 476
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 381
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 373
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 232
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Daniel Lipšic.

Krajniak a Lipšic sa poznajú dekády.

8 h

Má jeden z kandidátov aj špeciálne zaobchádzanie?

5 h

Neprehliadnite tiež

Na aféru so šéfom tvrdo doplatila.

10 h
Zuzana Guzmická

Guzmická hovorí o tom, čo robiť, keď dieťa nechce spať.

24. jan

Lahodne jemné, voňavé, sladké a zároveň chladivo osviežujúce. Také je tiramisu...

18. aug
Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

22. jan