Potrebujeme:
Cesto:
- 100 g zmäknutého masla
- 30 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 ks nastrúhanej citrónovej kôry
- štipka soľ
- 4 žĺtky
- 4 bielka
- 90 g cukru
- 170 g mletého maku
Náplň:
- 250 g jemného tvarohu
- 100 g práškového cukru
- strúhaná citrónová kôra z polovice citróna
- 4 PL citrónovej šťavy
- 1 balíček vanilínového cukru
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1 želatínový stužovač
- 50 ml vlažnej vody
- 100 g malín
Poleva:
- 1 balenie červeného tortového želé
- 200g malín
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo, cukor, vanilínový cukor a soľ do peny.
Za stáleho šľahania postupne pridáme žĺtky. Bielky a cukor elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dotuha a zľahka spolu s makom vmiešame do cesta.
Cestom naplníme vymastenú tortovú formu (26-28 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Keď koláč vychladne pripravíme tvarohovú náplň. Zmiešame všetky ingrediencie okrem malín, tie pridáme do náplne až nakoniec. Želé pripravíme podľa návodu na obale. Na vychladnutý koláč natrieme náplň, poukladáme maliny a vylejeme želé.
Nakoniec necháme tortu v chladničke poriadne stuhnúť.