Na konci nájdete aj kompletný nákupný zoznam potravín, ktoré budete potrebovať na prípravu polievky, hlavného jedla a dezertu.
Tekvicová polievka so šalviou a tymiánom
Každá polievka má svoje poslanie. V lete osvieži a v zime zahreje. Skúste krémovú polievku z pečenej tekvice.
Ingrediencie na 4-6 porcií:
- 1 stredne veľká maslová tekvica alebo hokkaido tekvica
- 1 l zeleninového vývaru alebo vody
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 bobkové listy
- čerstvá šalvia
- štipka čili korenia
- olivový olej
- soľ, mleté čierne korenie
Kura na paradajkách
Tento spôsob prípravy sa nám veľmi pozdáva. Jednoduchý recept, ktorý príjemne prekvapí.
Ingrediencie na 6 porcií:
- 1 rozporciované kura
- 1 nadrobno pokrájaná cibuľa
- 2 nadrobno pokrájané strúčiky cesnaku
- plechovka nakladaných paradajok
- morská soľ
- 4 PL kyslej smotany
- bylinky na ozdobenie (bazalka, medovka, koriander)
Švédsky jablkový koláč
Nedeľný obed si možno zaslúži viac času stráveného v kuchyni, ale nič netreba preháňať. Zjednodušte si život a pripravte veľmi jednoduchý a časovo nenáročný dezert. Keďže sezóna jabĺk vrcholí, jablkový koláč by chýbať nemal.
Ingrediencie:
- 7 väčších jabĺk
- 120 gramov strúhanky alebo pomletých ovsených vločiek
- 1 kus vanilkový cukor
- 1 kus škoricový cukor
- 60 gramov masla
- 4 polievkové lyžice vody
- 50 gramov mletých orechov alebo mandlí
Nákupný zoznam
Zoznam neobsahuje soľ, veríme, že tú doma máte. Ak nemáte, dopíšte si ju:)
- 1 stredne veľká maslová tekvica alebo hokkaido tekvica
- bujón do polievky (ak ste tradicionalist a máte domáci vývar, táto položka sa vás netýka)
- červená cibuľa (1 ks)
- cesnak bobkový list
- čerstvá šalvia
- čili korenie
- olivový olej
- mleté čierne korenie
- kurča
- biela cibuľa
- plechovka nakladaných paradajok
- kyslá smotana
- bylinky (bazalka, medovka, koriander)
- 7 väčších jabĺk
- strúhanka alebo mleté ovsené vločky
- 1 vanilkový cukor
- 1 škoricový cukor
- maslo 125 g
- mleté orechy alebo mandle (50 g)
- ryža alebo zemiaky (prípadne iná príloha ku kuraťu)
- olivový olej