Pikantné kuracie kúsky so zelerovo-olivovou tapenádou

Marinované grilované kuracie prsia poslúžia rovnako dobre či už ide o bežný obed alebo sviatočnú hostinu. Stačí ich len zaujímavo pripraviť...

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Pikantné kuracie kúsky so zelerovo-olivovou tapenádou
Suroviny na 4 porcie

  • 6 kuracích pŕs bez kože
  • 4 PL olivového oleja
  • 5 PL paradajkového pretlaku
  • 2 PL worcesterovej omáčky
  • 1/2 ČL kajenského korenia
  • 1/ 2 ČL grilovacieho korenia
  • 3 výhony stonkového zeleru
  • 300 g zelených olív
  • 1 červená paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL citrónovej šťavy

Hľadáte partnera?

SME.sk spustilo serióznu zoznamku Dvaja.sme.sk.
1.jpg
Seriózne zoznámenie

Kuracie prsia umyte, osušte a rozkrájajte na hrubšie pásy. V miske zmiešajte olivový olej, paradajkový pretlak, worcesterovú omáčku a kajenské a grilovacie korenie. Rozmiešajte a pridajte mäso. Nechajte aspoň 1 hodinu marinovať v chladničke. Medzitým pripravte tapenádu. Olivy zlejte, nechajte odkvapkať a nasekajte ich nadrobno. Stonkový zeler a papriku očistite a tiež nasekajte na malé kúsky. Premiešate spolu s prelisovaným cesnakom a citrónovou šťavou a odložte do chladničky.
Kuracie kúsky opečte na dobre rozpálenej grilovacej panvici z obidvoch strán približne 3 minúty. Servírujte horúce spolu s tapenádou. Keďže mäso i tapenáda sú výrazne ochutené servírujte ich iba s čerstvým pečivom, čistou neochutenou ryžou alebo slabo ochutenými cestovinami.

Tip: Ak chcete aby sa mäso čo najlepšie namarinovalo, marinádu pripravte do hrubého vrecka s uzatvárateľným pásikom, pridajte k nej mäso, premiešajte, uzatvorte bez vzduchu a odložte do chladničky.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Rastie nám pokrivená generácia?
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 14 318
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 10 366
  3. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 7 508
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 902
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 209
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 584
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 379
  8. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 336
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 221
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 713

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Čo všetko sa stalo, aby zo Sagana bola superstar

Začínal na sestrinom bicykli.

ŠPORT

Peter Sagan: Superstar made in Slovakia

Začínal na sestrinom bicykli, dnes zarába šesť miliónov ročne.

Neprehliadnite tiež

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.