SME
Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Pikantné kuracie kúsky so zelerovo-olivovou tapenádou

Marinované grilované kuracie prsia poslúžia rovnako dobre či už ide o bežný obed alebo sviatočnú hostinu. Stačí ich len zaujímavo pripraviť...

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Pikantné kuracie kúsky so zelerovo-olivovou tapenádou
Suroviny na 4 porcie

  • 6 kuracích pŕs bez kože
  • 4 PL olivového oleja
  • 5 PL paradajkového pretlaku
  • 2 PL worcesterovej omáčky
  • 1/2 ČL kajenského korenia
  • 1/ 2 ČL grilovacieho korenia
  • 3 výhony stonkového zeleru
  • 300 g zelených olív
  • 1 červená paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL citrónovej šťavy

Hľadáte partnera?

SME.sk spustilo serióznu zoznamku Dvaja.sme.sk.
1.jpg
Seriózne zoznámenie

Kuracie prsia umyte, osušte a rozkrájajte na hrubšie pásy. V miske zmiešajte olivový olej, paradajkový pretlak, worcesterovú omáčku a kajenské a grilovacie korenie. Rozmiešajte a pridajte mäso. Nechajte aspoň 1 hodinu marinovať v chladničke. Medzitým pripravte tapenádu. Olivy zlejte, nechajte odkvapkať a nasekajte ich nadrobno. Stonkový zeler a papriku očistite a tiež nasekajte na malé kúsky. Premiešate spolu s prelisovaným cesnakom a citrónovou šťavou a odložte do chladničky.
Kuracie kúsky opečte na dobre rozpálenej grilovacej panvici z obidvoch strán približne 3 minúty. Servírujte horúce spolu s tapenádou. Keďže mäso i tapenáda sú výrazne ochutené servírujte ich iba s čerstvým pečivom, čistou neochutenou ryžou alebo slabo ochutenými cestovinami.

Tip: Ak chcete aby sa mäso čo najlepšie namarinovalo, marinádu pripravte do hrubého vrecka s uzatvárateľným pásikom, pridajte k nej mäso, premiešajte, uzatvorte bez vzduchu a odložte do chladničky.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  4. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  1. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  2. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  3. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  4. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  5. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  6. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Hygge ako životný štýl
  10. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 42 916
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 26 733
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 294
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 196
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 752
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 685
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 393
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 365
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 282
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 146
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Predseda vlády SR Igor Matovič, vľavo minister obrany SR Jaroslav Naď a minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (všetci OĽaNO).

Vôbec ste si nevšimli, ako sa to zmenilo.

24. jan
Odberné miesto na covid.

Pozrite si prehľad dnešného dňa.

21m
Vakcínou proti covidu by sa malo na Slovensku očkovať od 27. decembra.

Protilátky nezneutralizovali vírus dostatočne.

1 h

Neprehliadnite tiež

Na aféru so starším šéfom tvrdo doplatila.

1 h
Zuzana Guzmická

Guzmická hovorí o tom, čo robiť, keď dieťa nechce spať.

24. jan

Lahodne jemné, voňavé, sladké a zároveň chladivo osviežujúce. Také je tiramisu...

18. aug
Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

22. jan