SME

Rýchle cestoviny s maslovou tekvicou a parmezánom

Aj vás už omrzeli klasické postupy s množstvom špinavého riadu? Vyskúšajte náš zjednodušený recept z jedného hrnca.

Rýchle cestoviny s maslovou tekvicou a parmezánom.Rýchle cestoviny s maslovou tekvicou a parmezánom. (Zdroj: AP/Matthew Mead)

Cestoviny s maslovou tekvicou a parmezánom
Suroviny na 6 porcií

  • 400-500 g dlhých širokých cestovín (pappardelle)
  • 1 menšia maslová tekvica (butternut)
  • 1 malá zelená cuketa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL ustricovej omáčky
  • 2 PL olivového oleja
  • 200-250 g parmezánu
  • čerstvá petržlenová vňať
  • soľ, mleté čierne korenie

Vo väčšom hrnci priveďte vodu k varu a vložte do nej cestoviny. Medzitým očistite a pokrájajte na maličké kocky alebo tenké pásy tekvicu a cuketu. Tenké plátky dosiahnete, ak na to použijete škrabku na zemiaky alebo ostré strúhadlo. Približne 5 minút pred dovarením cestovín k nim do hrnca pridajte tekvicu, varte 2-3 minúty a nakoniec pridajte cuketu. Varte 2 minúty a odstavte. Odložte si bokom asi pol šálky vody, v ktorej sa všetky tri suroviny varili. Cestovinu a zeleninu zlejte a nechajte odkvapkať. V hrnci, v ktorom sa varili cestoviny, rozohrejte olivový olej, pridajte k nemu prelisovaný cesnak, cestovinu so zeleninou, ustricovú alebo rybiu omáčku, všetko dôkladne premiešajte, dochuťte soľou a korením. Nakoniec pridajte najemno nastrúhaný parmezán a odloženú vodu z varenia. Odstavte, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a premiešajte. Servírujte horúce. Dozdobte parmezánom alebo bylinkami podľa chuti.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Voda z cestovín vytvorí s parmezánom akoby omáčku. Môžete pridať i rozšľahané vajíčko. Na zvýraznenie chuti skúste siahnuť po nasekanej čili papričke alebo výrazných bylinkách ako rozmarín či tymian.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 030
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 645
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 157
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 288
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 258
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 162
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 005
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 863
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Peter Pellegrini

Strana, ktorá vznikla ako alternatíva k Smeru a sľubovala slušnosť, dnes legitimizuje vládu extrémistov a dezinformátorov.


37
Viktor Vincze

Vincze viedol v televízii spravodajské odbory.


a 1 ďalší 47
Donald Trump telefonoval v pondelok s Vladimirom Putinom.

Trump a Putin volali zhruba dve hodiny.


68
V strede končiaci starosta Petržalky Ján Hrčka, vľavo jeho nástupkyňa Iveta Jančoková.

Končiaci starosta sa kontrolám nebráni.


a 1 ďalší 13
  1. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  2. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  3. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  4. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  5. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  6. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  7. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  8. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 767
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 16 857
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 608
  4. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 8 158
  5. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 7 875
  6. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 7 584
  7. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 151
  8. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 6 762
  1. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  2. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  3. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  4. Tupou Ceruzou: Pandemická
  5. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  6. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  7. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  8. Tupou Ceruzou: Krížovka
reklama
SkryťZatvoriť reklamu