Rýchle cestoviny s maslovou tekvicou a parmezánom

Aj vás už omrzeli klasické postupy s množstvom špinavého riadu? Vyskúšajte náš zjednodušený recept z jedného hrnca.

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Cestoviny s maslovou tekvicou a parmezánom
Suroviny na 6 porcií

  • 400-500 g dlhých širokých cestovín (pappardelle)
  • 1 menšia maslová tekvica (butternut)
  • 1 malá zelená cuketa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL ustricovej omáčky
  • 2 PL olivového oleja
  • 200-250 g parmezánu
  • čerstvá petržlenová vňať
  • soľ, mleté čierne korenie

Vo väčšom hrnci priveďte vodu k varu a vložte do nej cestoviny. Medzitým očistite a pokrájajte na maličké kocky alebo tenké pásy tekvicu a cuketu. Tenké plátky dosiahnete, ak na to použijete škrabku na zemiaky alebo ostré strúhadlo. Približne 5 minút pred dovarením cestovín k nim do hrnca pridajte tekvicu, varte 2-3 minúty a nakoniec pridajte cuketu. Varte 2 minúty a odstavte. Odložte si bokom asi pol šálky vody, v ktorej sa všetky tri suroviny varili. Cestovinu a zeleninu zlejte a nechajte odkvapkať. V hrnci, v ktorom sa varili cestoviny, rozohrejte olivový olej, pridajte k nemu prelisovaný cesnak, cestovinu so zeleninou, ustricovú alebo rybiu omáčku, všetko dôkladne premiešajte, dochuťte soľou a korením. Nakoniec pridajte najemno nastrúhaný parmezán a odloženú vodu z varenia. Odstavte, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a premiešajte. Servírujte horúce. Dozdobte parmezánom alebo bylinkami podľa chuti.

Tip: Voda z cestovín vytvorí s parmezánom akoby omáčku. Môžete pridať i rozšľahané vajíčko. Na zvýraznenie chuti skúste siahnuť po nasekanej čili papričke alebo výrazných bylinkách ako rozmarín či tymian.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Moskva alebo Petrohrad?
  2. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni
  3. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli
  4. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte
  5. Nový Jaguar XF Sportbrake
  6. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich
  7. Špeciálna príloha: Pre budúcich vysokoškolákov
  8. Výhodné a lacné neznamená to isté, ani pri PZP
  9. Keď ide o zdravie a majetok, rozhodujú sekundy
  10. Diabetici môžu získať 25-tisíc eur cez nový grantový program
  1. Moskva alebo Petrohrad?
  2. Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?
  3. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni
  4. Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu
  5. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli
  6. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte
  7. Nový Jaguar XF Sportbrake
  8. Tradičné bratislavské dvory sú späť. V Jarabinkách sú až dva
  9. Jeden nákup a všetko vybavené, alebo one stop shopping
  10. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich
  1. Moskva alebo Petrohrad? 8 921
  2. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich 6 306
  3. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte 2 378
  4. Diabetici môžu získať 25-tisíc eur cez nový grantový program 2 091
  5. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli 2 085
  6. Špeciálna príloha: Pre budúcich vysokoškolákov 1 879
  7. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni 1 852
  8. Tradičné bratislavské dvory sú späť. V Jarabinkách sú až dva 1 846
  9. Nový Jaguar XF Sportbrake 1 686
  10. Výhodné a lacné neznamená to isté, ani pri PZP 887

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Civilizovaná divočina. Na severe Slovenska to záhadne funguje

Oravská Polhora pôsobí ako vymyslená. Nízka nezamestnanosť, vysoká pôrodnosť, kultúra. Šéfuje jej len 33-ročný starosta.

Neprehliadnite tiež

Líčenie na rande: Ako na dokonalý mejkap v troch krokoch

Niekedy je nadmerná snaha skôr na škodu, poradíme vám, ako sa nalíčiť v správnej miere.

Kokteil pre imunitu: Sedem spôsobov ako ju podporiť

Aké vitamíny a doplnky by ste mali vyskúšať, poradí farmaceutka.

Vybrali sme desať receptov na vegánske zákusky

Aj vy máte problém zohnať maslo a vajcia? Inšpirujte sa našimi tipmi na koláče a zákusky, v ktorých ich nebudete potrebovať.

Sedem kozmetických nutností pre pleť v zime

Ktoré kozmetické produkty u vás nemôžu chýbať, keď teploty klesnú?