Škoricové hniezda s krémovou polevou

Opojná vôňa a sladká chuť škoricových hniezd vám určite zdvihnú náladu, aj keď vonku práve nesvieti slnko.

(Zdroj: Stock.XCHNG)

Škoricové hniezda s krémovou polevou
Suroviny na viac porcií

  • 250 ml vlažného mlieka
  • 2,5 ČL sušeného droždia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 80 g masla
  • štipka soli
  • 2 vajíčka
  • 550-600 g hladkej múky
  • múka na vysypanie dosky

Na plnku:

  • 80 g roztopeného masla
  • 200 g hnedého cukru
  • 2-3 PL mletej škorice

Na polevu:

  • 80 g zmäknutého masla
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g mascarpone alebo jemného tvarohu

Zmiešajte všetky suroviny na cesto a vyracujte ho rukami, v robote alebo pekárni na chlieb. Keď je cesto vymiesené, nechajte ho prikryté v teple vykysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem. Hotové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na plát, potrite rozpusteným maslom, posypte zmesou cukru a škorice a z dlhšej strany pevne zviňte do rolády. Ostrým nožom odkrajujte 4-5 cm hrubé kúsky. Tie naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte krátko podkysnúť. Rúru predhrejte na 190 stupňov a pečte 12-15 minút. Medzitým si pripravte zmiešaním surovín polevu, ktorou potrite hniezda hneď po vybratí z rúry.

Tip: Do cesta alebo plnky môžete pridať hrozienka alebo nasekané orechy. Osie hniezda môžete namiesto na plechu upiecť i jednotlivo vo väčších papierovým košíčkoch.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Jakub Mankovecký z SPU v Nitre bol opäť úspešný v reze viniča
  2. Hitparáda štiav
  3. 14. ročník AmCham „Job Fair“ v Košiciach
  4. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  5. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  6. Malé knedličky, veľké dojmy
  7. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  8. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  9. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  10. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  1. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 681
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 863
  3. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 6 472
  4. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 481
  5. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 423
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 5 225
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 506
  8. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo 2 634
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 2 473
  10. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa 2 189

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Británia sa rozhodla, hranice aj pre Slovákov chce zatvoriť už v marci

Theresa Mayová chystá obmedzenie voľného pohybu oznámiť v rovnaký deň, kedy oficiálne spustí rokovania o brexite.

DOMOV

Prieskum Polis: Voľby by vyhral Smer, SNS preferencie klesli

Do parlamentu by sa dostalo aj KDH.

Neprehliadnite tiež

Filmová cesta Emmy Stone až k oscarovému La La Landu

Herečka získala prvú sošku Oscara. Takto sa menila v priebehu svojej filmovej kariéry.

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazil svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Zajačia paštéta

Domáca paštéta chutí úplne inak ako tá, ktorú bežne dostať v obchode. Ak sa vám nelení stráviť nejaký čas v kuchyni, dajte sa do prípravy.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop