Ratatouille na ihle
SUROVINY NA 4 PORCIE
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 zelená paprika
- 2 cibule
- 8 cherry paradajok
- 8 malých šampiňónov
- 1 menší baklažán alebo cuketa
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ
- mletý zázvor
Zeleninu poriadne umyte a rozkrájajte na požadované tvary, papriku na kocky, paradajky a šampiňóny na polovice, cibuľu, cuketu a baklažán na kolieska. Striedavo ponapichujte na grilovacie ihly alebo špajdle, potrite štetcom zmesou prelisovaného cesnaku, olivového oleja a mletého zázvoru. Osoľte a grilujte niekoľko minút z každej strany, alebo pečte vo vyhriatej rúre, pokiaľ zelenina nezmäkne. Servírujte s jogurtovo-bylinkovým dresingom.
Tip: Na obohatenie môžete siahnuť i po predvarenom sójovom mäse, sójovom párku alebo tofu. Silný "mäsožravci" uvítajú medzi každým kúskom zeleniny poriadny kus bravčového, jahňacieho alebo kuracieho mäsa...