Fašiangové obdobie si môžete okrem nadýchaných šišiek obohatiť i zlatistými a voňavými "božími milosťami".
Tvarohové fánky
- 440 g hladkej múky
- 250 g tvarohu
- 100 g tuku na pečenie
- 4 vajíčka
- 4 PL bieleho sladkého vína
- 2 ČL prášku do pečiva
- olej na vysmážanie
- práškový a vanilínový cukor na obaľovanie
Náš tip
Ďalšie zaujímavé recepty nájdete aj na Naničmama.sk.
Do tvarohu primiešajte vajíčka, zmäknutý tuk na pečenie, víno a postupne začnite k hmote zapracovávať múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hotové hladké cesto nechajte na pracovnej doske oddychovať najmenej dve hodiny.
Na múkou vysypanej doske cesto rozvaľkajte na hrúbku približne pol centimetra a povykrajujte trojuholníky, obdĺžniky alebo kosoštvorce s jedným alebo dvoma zárezmi uprostred. Z narezaných obdĺžnikov môžete jednoduchým prevlečením tvarovať i mašle.
Vysmažte v rozpálenom oleji z obidvoch strán, nechajte odkvapkať prebytočný olej a obaľte v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Tip: K rozpálenému oleju pridajte i kúsky načistenej mrkvy, ktorá zabráni prepaľovaniu oleja a pomôže odstrániť z fánok typickú vysmážanú arómu. Vanilínový cukor môžete nahradiť škoricovým.