Blížia sa Vianoce. Po minulé roky ste predvianočný čas trávili koncertovaním, vydali ste vianočný album. Teraz aj umelcom komplikuje situáciu pandémia. Chystáte napriek tomu niečo pre svojich fanúšikov?
Je pravdou, že moje Vianoce mi každoročne odštartovalo turné po slovenských mestách, vianočná hudba, nálada, atmosféra, stretnutia s ľuďmi, fanúšikmi.
Kto by to bol povedal minulý rok, keď sme zainvestovali a pripravili úplne novú scénu, techniku, obrovský vianočný stromček, svetielka, hviezdy a girlandy, že ich tento rok nevyužijeme.
Samozrejme, rovnako ako mne a mojim hudobníkom bude chýbať kontakt s ľuďmi, aj im bude chýbať to čaro živého koncertu, úchvatnej atmosféry, ktorá sa tam zakaždým vytvorí.
Denne sa ma pýtajú cez sociálne siete, či niečo nevymyslíme. Premýšľame nad špeciálnym online koncertom. Uvidíme, či sa to za taký krátky čas podarí zorganizovať. Cítim, že to mám urobiť.
Aké bývajú Vianoce u vás doma a aké budú tento rok?
Vianočný čas u nás doma je vždy úžasný, pretože ja aj manžel milujeme Vianoce. Keďže vianočné koncerty vždy začínali už začiatkom decembra, aj u nás doma to bolo cítiť.
Púšťame vianočnú hudbu, spievame si, upratujeme, varíme, pečieme, zdobíme stromček, vyrábame vianočné girlandy na schodisko, pozeráme vianočné rozprávky. Tak to bude určite aj tento rok, s jediným rozdielom, že nebudú koncerty a asi bude aj trošku menej stretnutí s priateľmi a rodinou.
Ako vyzerá váš Štedrý deň?

S manželom sme sa pred dvanástimi rokmi dohodli, že aby sme nemali na Štedrý deň zhon, všetky prípravy robíme vopred.
Stromček a dom je vyzdobený a príprave sviatočného menu sa venujeme 23. decembra.
Aby sme si na Štedrý deň už len vychutnávali pohodičku, spolu s deťmi pozerali zababušení v dekách vianočné rozprávky, aby sme si dali spoločnú prechádzku ku kostolu, zapálili drevo v kozube.
Jediné, čo v ten deň pripravujeme na jedenie, je ryba. Kapustnica a zemiakový šalát nám dokonca viac chutia na druhý deň, úžasne sa pomixujú chute každej ingrediencie.

Na sociálnych sieťach ukazujete aj to, ako doma pečiete. Ako bude vyzerať vaše vianočné menu?
Pečenie ma bavilo odjakživa. Moja maminka si spomína na to, ako som už dvanásťročná vedela na Vianoce upiecť niekoľko druhov koláčikov.
A je to tak aj dnes, pečiem už spolu s deťmi a ľudia si želajú, aby som v tejto zložitej dobe piekla čo najviac „live“, aby sa aj oni mohli pridať.
U nás pri štedrovečernom stole nesmú chýbať oblátky s medom, kapustnica s údenou makrelou, to je taká špecialitka z manželovej strany, potom máme rybu so zemiakovým šalátom a nakoniec bobáľky s makom a džemom.
Tento rok ste už piati. Mení sa tým pre vás niečo?
Je to zmena, určite. Ale vítaná. Na Rubenka sme sa všetci veľmi tešili. Aj celé tehotenstvo som vďaka epidémii prežila úplne inak, obklopená svojou rodinou, manželom a deťmi. Vnímali sme spolu všetky zmeny, každý jeden pohyb v brušku, bolo to úžasné.
A hoci nám dnes, keď už je na svete, chýbajú stretnutia s našimi rodinami a priateľmi, je nám spolu veľmi príjemne, máme jeden druhého.
Hugo a Zoe pomáhajú a do všetkého sa doma zapájajú. To, že sú už veľkí, je úžasná pomoc či už v kuchyni, pri upratovaní alebo okolo malého Rubenka. Vedia ho popestovať, prebaliť aj ho zabaviť.
Porodili ste už tretíkrát. No vo viacerých článkoch sa písalo, že ste tretie tehotenstvo odkladali pre traumu z prvého pôrodu. Ako si naň spomínate a ako sa naň pozeráte s odstupom času?