SME
Streda, 23. jún, 2021 | Meniny má SidóniaKrížovkyKrížovky
VIANOČNÝ SERIÁL S FOODBLOGERKAMI

Foodblogerka Martina Dorkinová: Som vizážistka jedla, na fotke musí vyzerať sexi

Na blogu Stvory z kuchyne fotí aj varí.

(Zdroj: Alexandra Rymšinová)

Svoj blog Stvory z kuchyne založila v roku 2014 spolu s kamarátkou Adel. V súčasnosti ho spravuje sama. Je autorkou už troch kníh – Príbehy z kuchyne 1 a 2, ktoré napísala s Martou Marčákovou a najnovšie vytvorila aj zápisník s názvom Zápisky z kuchyne, kde si ľudia môžu zapisovať svoje obľúbené recepty. Venuje sa aj foteniu a najmä stylingu jedla.

Prinášame vám druhý zo série rozhovorov s foodblogerkami, tentokrát s Martinou Dorkinovou.

Ako by ste opísali váš vzťah k jedlu a k vareniu?

Varenie mi pripomína rodinu. Pripomína mi mamu, s ktorou sme piekli každý víkend niečo sladké, občas aj tajne. Pripomína mi ocina, ktorý bol vždy kreatívec a zvyškový „spotrebovávač“ chladničkového jedla.

SkryťVypnúť reklamu

Dedka, ktorý je vyučený pekár a každý rok robieval vianočku a špeciálny chlebík pre mamu a babky.

Jedna varila ako majsterka a druhá zase piekla výborné klasické dobroty. Takže, keď varím a pečiem, tak sa v nich trochu vidím. Kuchyňa je pre mňa rodinný priestor, miesto, kde sa stretávajú ľudia, vône a láska nielen k jedlu.

Názov vášho blogu je v množnom čísle. Čo znamená? Bolo vás v minulosti viac?

Na začiatku sme boli dve – ja a Adel, sestra môjho bývalého partnera. Tá pôvodne prišla s nápadom založiť blog.

Ja som sadla za počítač a do troch dní blog fungoval. No a názov znamená stvory ako výtvory, ale aj stvory ako stvorenia.

Foodblogerov je stále viac – prečo ste sa rozhodli venovať sa tejto činnosti?

To rozhodnutie padlo, keď bolo tých blogerov vo všeobecnosti ešte máličko. A bolo to hlavne kvôli tomu, že ja aj Adel sme rady varili a občas to hodili na facebook. Kamaráti sa pýtali na recepty, tak sme vytvorili blog, nech je to pokope.

SkryťVypnúť reklamu

V profile máte uvedené, že ste foodstylistka. Čo to v praxi znamená?

Foodstylist alebo decorstylist je osoba, ktorá rozhodne, na aký tanier pôjde jedlo, čím sa posype, čo pôjde naokolo, aby jedlo vyzeralo lákavo a chutne.

Je to dôležité pre fotografiu alebo pri tvorbe reklám a podobne.

V podstate je to vizážista pre jedlo.

Keď sa idete fotiť, niekto vás našminkuje, učeše a oblečie.

To isté robím ja s jedlom, nech je na snímke sexi.

Je styling jedla dôležitý?

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C6CJ3 na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť. Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom M6CJ3 na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť. Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk a ekonomickému denníku Index
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kam patria rolky z toaletného papiera? Dávať dole etikety zo sklenených nádob?
  2. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  3. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  4. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  5. Od 1. septembra je predprimárne vzdelávanie povinné
  6. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  7. V centre Bratislavy vznikajú apartmány určené na predaj
  8. Nemecko-slovenská spoločnosť ETL/GR je už v desiatke najlepších
  9. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  10. Viete, prečo by nás mala zaujímať ochrana biodiverzity?
  1. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  2. Václav Vydra: Ako nedostať pokutu v úseku kde je meraná rýchlosť
  3. Holenie je umenie. A vy môžete byť jeho majstrom
  4. Od 1. septembra je predprimárne vzdelávanie povinné
  5. Nemecko-slovenská spoločnosť ETL/GR je už v desiatke najlepších
  6. Viete, prečo by nás mala zaujímať ochrana biodiverzity?
  7. Stiahnite si stovky e-kníh
  8. Recyklovať PET fľaše a plechovky môžu už aj obyvatelia Krupiny
  9. V centre Bratislavy vznikajú apartmány určené na predaj
  10. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  1. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 9 497
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 8 605
  3. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 7 566
  4. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 7 302
  5. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 231
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 4 063
  7. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 3 448
  8. Crème de la crème po slovensky 3 249
  9. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto 2 875
  10. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania 2 138
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Branislav Harabin na zasadnutí Súdnej rady.

Súdna rada už dočasne odstavila zvolenského sudcu Miľana. Tiež nenosil rúško.


14 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Opatrenia nedodržiavajú aj politici.


a 2 ďalší 9 h