SME

Foodblogerka Martina Dorkinová: Som vizážistka jedla, na fotke musí vyzerať sexi

Na blogu Stvory z kuchyne fotí aj varí.

(Zdroj: Alexandra Rymšinová)

Svoj blog Stvory z kuchyne založila v roku 2014 spolu s kamarátkou Adel. V súčasnosti ho spravuje sama. Je autorkou už troch kníh – Príbehy z kuchyne 1 a 2, ktoré napísala s Martou Marčákovou a najnovšie vytvorila aj zápisník s názvom Zápisky z kuchyne, kde si ľudia môžu zapisovať svoje obľúbené recepty. Venuje sa aj foteniu a najmä stylingu jedla.

Prinášame vám druhý zo série rozhovorov s foodblogerkami, tentokrát s Martinou Dorkinovou.

Ako by ste opísali váš vzťah k jedlu a k vareniu?

Varenie mi pripomína rodinu. Pripomína mi mamu, s ktorou sme piekli každý víkend niečo sladké, občas aj tajne. Pripomína mi ocina, ktorý bol vždy kreatívec a zvyškový „spotrebovávač“ chladničkového jedla.

SkryťVypnúť reklamu

Dedka, ktorý je vyučený pekár a každý rok robieval vianočku a špeciálny chlebík pre mamu a babky.

Jedna varila ako majsterka a druhá zase piekla výborné klasické dobroty. Takže, keď varím a pečiem, tak sa v nich trochu vidím. Kuchyňa je pre mňa rodinný priestor, miesto, kde sa stretávajú ľudia, vône a láska nielen k jedlu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Názov vášho blogu je v množnom čísle. Čo znamená? Bolo vás v minulosti viac?

Na začiatku sme boli dve – ja a Adel, sestra môjho bývalého partnera. Tá pôvodne prišla s nápadom založiť blog.

Ja som sadla za počítač a do troch dní blog fungoval. No a názov znamená stvory ako výtvory, ale aj stvory ako stvorenia.

Loading

...

Foodblogerov je stále viac – prečo ste sa rozhodli venovať sa tejto činnosti?

To rozhodnutie padlo, keď bolo tých blogerov vo všeobecnosti ešte máličko. A bolo to hlavne kvôli tomu, že ja aj Adel sme rady varili a občas to hodili na facebook. Kamaráti sa pýtali na recepty, tak sme vytvorili blog, nech je to pokope.

SkryťVypnúť reklamu

V profile máte uvedené, že ste foodstylistka. Čo to v praxi znamená?

Foodstylist alebo decorstylist je osoba, ktorá rozhodne, na aký tanier pôjde jedlo, čím sa posype, čo pôjde naokolo, aby jedlo vyzeralo lákavo a chutne.

Je to dôležité pre fotografiu alebo pri tvorbe reklám a podobne.

V podstate je to vizážista pre jedlo.

Keď sa idete fotiť, niekto vás našminkuje, učeše a oblečie.

To isté robím ja s jedlom, nech je na snímke sexi.

Je styling jedla dôležitý?

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C6CJ3 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 169
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 852
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 161
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 3 305
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 262
  6. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 174
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 078
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 891
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
reklama
  1. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  2. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  3. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  4. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  5. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  6. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  7. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  8. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 849
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 16 924
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 660
  4. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 8 215
  5. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 7 773
  6. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 7 492
  7. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 177
  8. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 121
  1. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  2. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  3. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  4. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  5. Tupou Ceruzou: Pandemická
  6. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  7. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  8. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
SkryťZatvoriť reklamu