SME
Utorok, 18. február, 2020 | Meniny má Jaromír
VIANOČNÝ SERIÁL S FOODBLOGERKAMI

Foodblogerka Martina Dorkinová: Som vizážistka jedla, na fotke musí vyzerať sexi

Na blogu Stvory z kuchyne fotí aj varí.

(Zdroj: Alexandra Rymšinová)

Svoj blog Stvory z kuchyne založila v roku 2014 spolu s kamarátkou Adel. V súčasnosti ho spravuje sama. Je autorkou už troch kníh – Príbehy z kuchyne 1 a 2, ktoré napísala s Martou Marčákovou a najnovšie vytvorila aj zápisník s názvom Zápisky z kuchyne, kde si ľudia môžu zapisovať svoje obľúbené recepty. Venuje sa aj foteniu a najmä stylingu jedla.

Prinášame vám druhý zo série rozhovorov s foodblogerkami, tentokrát s Martinou Dorkinovou.

Ako by ste opísali váš vzťah k jedlu a k vareniu?

Varenie mi pripomína rodinu. Pripomína mi mamu, s ktorou sme piekli každý víkend niečo sladké, občas aj tajne. Pripomína mi ocina, ktorý bol vždy kreatívec a zvyškový „spotrebovávač“ chladničkového jedla.

Dedka, ktorý je vyučený pekár a každý rok robieval vianočku a špeciálny chlebík pre mamu a babky.

Jedna varila ako majsterka a druhá zase piekla výborné klasické dobroty. Takže, keď varím a pečiem, tak sa v nich trochu vidím. Kuchyňa je pre mňa rodinný priestor, miesto, kde sa stretávajú ľudia, vône a láska nielen k jedlu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Názov vášho blogu je v množnom čísle. Čo znamená? Bolo vás v minulosti viac?

Na začiatku sme boli dve – ja a Adel, sestra môjho bývalého partnera. Tá pôvodne prišla s nápadom založiť blog.

Ja som sadla za počítač a do troch dní blog fungoval. No a názov znamená stvory ako výtvory, ale aj stvory ako stvorenia.

Foodblogerov je stále viac – prečo ste sa rozhodli venovať sa tejto činnosti?

To rozhodnutie padlo, keď bolo tých blogerov vo všeobecnosti ešte máličko. A bolo to hlavne kvôli tomu, že ja aj Adel sme rady varili a občas to hodili na facebook. Kamaráti sa pýtali na recepty, tak sme vytvorili blog, nech je to pokope.

V profile máte uvedené, že ste foodstylistka. Čo to v praxi znamená?

Foodstylist alebo decorstylist je osoba, ktorá rozhodne, na aký tanier pôjde jedlo, čím sa posype, čo pôjde naokolo, aby jedlo vyzeralo lákavo a chutne.

Je to dôležité pre fotografiu alebo pri tvorbe reklám a podobne.

V podstate je to vizážista pre jedlo.

Keď sa idete fotiť, niekto vás našminkuje, učeše a oblečie.

To isté robím ja s jedlom, nech je na snímke sexi.

Je styling jedla dôležitý?

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C6CJ3 na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom M6CJ3 na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk a ekonomickému denníku Index
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Aj vy strácate gastráče? S kartou CALLIO BONSY je tomu koniec
  2. Ako si prepojiť auto so smartfónom?
  3. Kto bude ďalší? Hľadajte s nami Učiteľa Slovenska
  4. Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál
  5. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom
  6. Čo by ste mali vedieť pred tým, ako sa pustíte do investovania?
  7. Darujte od srdca pre rozum
  8. Vysoké školy: Ako poslať prihlášku a koľko za ňu zaplatíte?
  9. Oplatí sa investovať do lepších svetiel?
  10. Získajte výnos až 15 % ročne
  1. Hollého 6 – reprezentatívne kancelárie v centre Žiliny
  2. Ako si prepojiť auto so smartfónom?
  3. Kto bude ďalší? Hľadajte s nami Učiteľa Slovenska
  4. Vaše auto vám už neukradne nikto
  5. Móda roku 2020: Ktoré kúsky ostávajú in?
  6. Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál
  7. Liptov in wintertime
  8. Gambrinus skončil s výrobou piva v plastových fľašiach
  9. Ako môže prežiť umenie v Žiline?
  10. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom
  1. Viete aký dôchodok budete mať? Radšej si ho vypočítajte 18 519
  2. Vyrábali kozmetiku, o ktorú nebol záujem. Napriek tomu prerazili 13 975
  3. Mexiko, Maldivy či Maurícius. Kam ísť za TOP exotikou v zime? 8 775
  4. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom 8 762
  5. Bytová kríza. Ako na daňové priznanie? Kam investovať? 7 974
  6. SME proti extrémizmu na školách 6 428
  7. Peniaze z poistky môžete dostať rýchlejšie. Poradíme vám ako 6 261
  8. Iná tvár Turecka: Oplatí sa navštíviť Severný Cyprus? 6 177
  9. Darujte od srdca pre rozum 6 158
  10. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 6 079

Téma: Rozhovory z magazínu smeŽeny

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy zo Sme.sk

Dobré ráno

Dobré ráno: Akoby si Kotlebovi kňazi nepamätali minulosť

Prečo sa veriaci spájajú s extrémistami.

Podcast Dobré Ráno.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Nech sa hlási, kto ešte nežaloval vládu

Legislatívne pytliactvo je politický, nie trestnoprávny problém.

Peter Tkačenko
Viktor Jankó Spôsobí ako nefrológ v Centre eliminačných metód Medimpax v Bratislave. Okrem dialýzy poskytuje ambulantnú starostlivosť pre deti s ochoreniami obličiek.

Neprehliadnite tiež

Ilustračné foto.
Jaro Bekr a Monika Hilmerová

Päť spôsobov podľa vedy, ako vychovať šťastné dieťa

Úlohu zohráva zamestnanie matky, pravidelná aktivita, ale aj technológie.

Ilustračné foto.