Vyštudovala medzinárodné vzťahy a strategický manažment a po školách sa venovala odboru "farmakoekonomiky". Na materskej si založila foodblog s receptami vhodnými pre ľudí s potravinovými alergiami a intoleranciami a ako The Tolerant Cook sa dnes živí tvorbou obsahu na sociálnych sieťach a mimo nich, ale aj "influencingom". S manželom Adamom "Rustmanom" Suchánkom sa tešia na príchod ďalšieho prírastku v januári.
Prinášame vám prvý zo série rozhovorov s foodblogerkami, tentokrát s Kristínou Suchánkovou.
Ako u vás vyzerajú Vianoce?
S manželom bývame vo veľkom rodinnom dome mojich rodičov, takže na Štedrý deň sme u nás s mojou aj s jeho rodinou. To znamená desať ľudí a počas celých sviatkov nás navštevujú ďalší rodinní príslušníci. Je to kolobeh varenia, jedenia, upratovania, smiechu aj hudby, keďže manželovi rodičia sú hudobníci.
Aj vianočné jedlo pripravujete v rámci svojho konceptu „tolerantnej kuchyne“, ktorou sa prezentujete na blogu?
Tým, že je nás tu na Vianoce vždy tak veľa, snažíme sa podeliť si úlohy. Varíme spolu s rodinou, vždy každý aj niečo prinesie. Nepripravujeme žiadne špeciality, tradične kapustnicu, kapra, šalát.
Rodina môjho otca pochádza zo Záhoria, takže z ich strany robíme aj rybací vývar, hríbovú omáčku a zemiakový šalát bez majonézy. Z celej rodiny má problém so stravou už iba môj otec, ktorý nemôže mlieko a vajcia, takže pre neho sa pripraví šalát bez majonézy a omáčka a kapustnica bez smotany. Tiež pár koláčov bez vajca a masla.

Čo patrí medzi vaše obľúbené vianočné jedlá?
Kedysi som nemala príliš v obľube kapustnicu, ale teraz ju mám naopak veľmi rada.
Tento rok sme si pripravili doma vlastnú kvasenú kapustu a prvú tohoročnú kapustnicu už aj máme za sebou.
Neviem sa tiež dojesť zemiakového šalátu s domácou majonézou a vianočných koláčikov.
Čo zas najradšej pripravujete v kuchyni v priebehu roka?
Určite ázijskú kuchyňu, rôzne woky a karí, ale od kedy máme malé dieťa, ktorému také jedlá nedávam, prirodzene som prešla na slovenskú klasiku.
Ako vymýšľate recepty?