Vyprážaný bravčový rezeň
Nedeľa nejednej slovenskej rodiny sa bez nich nezaobíde. Pripravte si vyprážané rezne podľa nášho receptu. Prejsť na recept
Sedem receptov na tradičné aj netradičné rezne ČítajteFrancúzske zemiaky
Francúzske zemiaky nie sú francúzska, ale slovenská klasika. Pochúťka zo zemiakov, vajíčok, klobásy a smotany je obľúbeným obedom. Prejsť na recept
Segedínsky guláš
Segedínsky guláš je výborné jedlo pôvodom z Maďarska. Najlepšie chutí s domácou parenou knedľou. Prejsť na recept
Bryndzové pirohy
Stoja v rade hneď za bryndzovými haluškami. Ak ste ich doma ešte nepripravovali, je najvyšší čas to zmeniť. Prejsť na recept
Plnená paprika
Podľa toho, aké suroviny použijete, sa môžete s týmto receptom zabávať nejakú tú hodinku, ale môže byť aj rýchlym obedom. Spravíte si hustú omáčku z čerstvých rajčín alebo použijete tovary? Použijete hydinové alebo hovädzie mäso? Výber je na vás. Prejsť na recept
Šošovicový prívarok s údenou krkovičkou
Šošovica je tradičná surovina slovenskej kuchyne. Aj bez mäsového doplnku vám tento obed zaručí veľa bielkovín. Prejsť na recept
Zemiakové placky - haruľa
Tento recept na haruľu je overený viacerými generáciami. Zároveň je nenáročný aj pre tých, ktorí nie sú vo varení špecialisti. Prejsť na recept
Mäsový vývar
Na vývar vždy používajte čerstvé suroviny a nebojte sa ho nechať na sporáku poriadne dlho, aby sa chute prepojili. Výborný na nedeľný obed! Prejsť na recept
Grenadír, granadír, granatiersky pochod
Zrejme nič jednoduchšie a zároveň sýtejšie neexistuje. Najlepšie chutí granadír s kyslými uhorkami alebo uhorkovým šalátom. Prejsť na recept
Bryndzové halušky
Pravé bryndzové halušky sa pripravujú zo zemiakov, múky, soli, bryndze a slaniny. Trochu prácne, no zato sýte hlavné jedlo poteší každého, kto má rád klasické slovenské recepty. Prejsť na recept
Cviklové, špenátové aj klasické. Desať receptov na najlepšie halušky ČítajteSviečková na smotane
Aj z "falošnej" sviečkovice môžete uvariť dobrú sviečkovú. Pomôže vám v tom tento recept. Prejsť na recept
Zemiakové lokše
Nasladko či naslano, lokše sú pomerne jednoduché na prípravu. Ich základom sú iba zemiaky, múka, vajce a soľ. Prejsť na recept
Zemiakové šúľance
Medzi tradičné obedy patria aj niektoré sladké jedlá. Zabudnite na palacinky, čo tak pochutiť si na šúľancoch s orechmi, makom alebo strúhankou? Prejsť na recept