Vyprážaný bravčový rezeň
Nedeľa nejednej slovenskej rodiny sa bez nich nezaobíde. Pripravte si vyprážané rezne podľa nášho receptu. Pozrite si recept na vyprážaný bravčový rezeň

Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky nie sú francúzska, ale slovenská klasika. Pochúťka zo zemiakov, vajíčok, klobásy a smotany je obľúbeným obedom. Pozrite si recept na francúzske zemiaky
Segedínsky guláš
Segedínsky guláš je výborné jedlo pôvodom z Maďarska. Najlepšie chutí s domácou parenou knedľou. Pozrite si recept na segedínsky guláš
Bryndzové pirohy
Stoja v rade hneď za bryndzovými haluškami. Ak ste ich doma ešte nepripravovali, je najvyšší čas to zmeniť. Pozrite si recept na bryndzové pirohy
Plnená paprika
Podľa toho, aké suroviny použijete, sa môžete s týmto receptom zabávať nejakú tú hodinku, ale môže byť aj rýchlym obedom. Spravíte si hustú omáčku z čerstvých rajčín alebo použijete tovary? Použijete hydinové alebo hovädzie mäso? Výber je na vás. Pozrite si recept na plnenú papriku
Šošovicový prívarok s údenou krkovičkou
Šošovica je tradičná surovina slovenskej kuchyne. Aj bez mäsového doplnku vám tento obed zaručí veľa bielkovín. Pozrite si recept na šošovicový prívarok s údenou krkovičkou
Zemiakové placky - haruľa
Tento recept na haruľu je overený viacerými generáciami. Zároveň je nenáročný aj pre tých, ktorí nie sú vo varení špecialisti. Pozrite si recept na zemiakové placky
Mäsový vývar
Na vývar vždy používajte čerstvé suroviny a nebojte sa ho nechať na sporáku poriadne dlho, aby sa chute prepojili. Výborný na nedeľný obed! Pozrite si recept na mäsový vývar
Grenadír, granadír, granatiersky pochod
Zrejme nič jednoduchšie a zároveň sýtejšie neexistuje. Najlepšie chutí granadír s kyslými uhorkami alebo uhorkovým šalátom. Pozrite si recept na grenadír
Bryndzové halušky
Pravé bryndzové halušky sa pripravujú zo zemiakov, múky, soli, bryndze a slaniny. Trochu prácne, no zato sýte hlavné jedlo poteší každého, kto má rád klasické slovenské recepty. Pozrite si recept na bryndzové halušky

Hrachový prívarok
Jednoduchý prívarok pripravíte pomerne rýchlo zo sušeného hrachu. Do prívarku môžete pridať vajíčko s opraženou cibuľou, volské oko, kúsok údeného alebo klobásy. Pozrite si recept na hrachový prívarok
Sviečková na smotane
Aj z "falošnej" sviečkovice môžete uvariť dobrú sviečkovú. Pomôže vám v tom tento recept. Prejsť na recept
Zemiakové lokše
Nasladko či naslano, lokše sú pomerne jednoduché na prípravu. Ich základom sú iba zemiaky, múka, vajce a soľ. Prejsť na recept
Zemiakové šúľance
Medzi tradičné obedy patria aj niektoré sladké jedlá. Zabudnite na palacinky, čo tak pochutiť si na šúľancoch s orechmi, makom alebo strúhankou? Prejsť na recept
Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta je úžasné jedlo, ktoré je nenáročné na suroviny a jeho príprava nie je zložitá. Pozrite si recept na koložvársku kapustu