Tagliatelle s kelom, hubami a klobásou

Kel bol superpotravinou roka 2016, vyskúšajte ho v kombinácii s cestovinami.

Tagliatelle s kelom, hubami a klobásou(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • kvalitnú cestovinu
  • 200 g čerstvej talianskej klobásy
  • 250 g čerstvých húb
  • 2 hrste listov kučeravého kelu
  • menšiu cuketu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 dl bieleho vína
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Postup:

Klobásu bez čreva natrháme na menšie kusy a pomaly pražíme, kým nepustí masť. Podlejeme vínom a necháme vydusiť dosucha. Medzitým na olivovom oleji osmahneme huby a nasekaný cesnak, na poslednú minútu pridáme aj pokrájanú cuketu.

Z kelových listov odkrojíme stopku (pri väčších listoch aj stredný hlúbik) a ponoríme ich niekoľkokrát do variacej sa cestoviny. Väčšie listy pokrájame, zalejeme horúcou klobásou aj s výpekom, pridáme huby s cuketou a všetko zmiešame s cestovinou uvarenou al dente.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Najkrajšie americké národné parky
  2. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  3. Keď Slováci krotia morský vietor
  4. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  5. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov
  6. Robila som domáci džem z ovocia z Kauflandu. Ako to dopadlo?
  7. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 €
  8. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií
  9. Vizuálny smog je problém
  10. Reportáž: Na Záhorí vyrábajú svetové omietky
  1. Najkrajšie americké národné parky
  2. Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí
  3. Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani
  4. Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia
  5. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  6. HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt
  7. Keď Slováci krotia morský vietor
  8. Ochrana pred tropickou horúčavou
  9. Pivovar Šariš investoval do kultúry
  10. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  1. Najkrajšie americké národné parky 12 647
  2. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov 11 493
  3. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií 7 936
  4. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 € 3 194
  5. Vizuálny smog je problém 3 060
  6. Najvýhodnejšia dovolenka v Tatrách a Liptove 2 818
  7. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate 2 616
  8. Keď Slováci krotia morský vietor 2 307
  9. Volkswagen Arteon spája limuzínu s rodinou 1 749
  10. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 € 1 351

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

KULTÚRA

Jindřich Štreit: Normalizácia neprišla zo dňa na deň, postupne sa uťahovala slučka

Fotograf zachytil, ako normalizácia zničila Československo.

KOŠICE KORZÁR

Fotil okupáciu v Košiciach, snajper ho zasiahol do hlavy, ostal ochrnutý

Okupáciu ovplyvnila životy ľudí.

PÍŠE SHASHI THAROOR – FÓRUM

Indii hrozia etnické čistky

Tlejúca kríza hrozí eskaláciou.

Neprehliadnite tiež

Ako rozhýbať deti vo svete moderných technológií

Rodič musí byť dobrým pozorovateľom.

Komentár Michaely Žurekovej

Radšej zomrieť ako zhrešiť!

Vyznieva to jasne: cirkev si cení viac čistotu ako život.

Nákupy z fariem: Prečo nezabúdať na lokálne potraviny?

Lokálne potraviny sú Slovákom čoraz sympatickejšie.