Potrebujeme:
- 4 veľké žlté cibule
- 4 PL masla
- 200 ml suchého vermútu
- silný hovädzí vývar
- tymian
- 1 bobkový list
- mleté čierne korenie
- cukor
- soľ.
Ako vložku do polievky:
- bagetu z bielej múky
- 1 strúčik cesnaku,
- strúhaný syr
- olivový olej.
Postup:
Na masle pražíme natenko nakrájanú a osolenú cibuľu s koreninami, kým nezmäkne (asi 15 – 20 minút). Zvýšime plameň a cibuľu opražíme dozlatista, kým nezačne karamelizovať. Zalejeme vínom, necháme prevrieť 2 – 3 minúty, pridáme vývar, čerstvé čierne korenie a tymian.

Medzitým na oleji opražíme krajce bagety, potrieme ich cesnakom, posypeme syrom a ugrilujeme dozlatista. Podávame navrchu teplej polievky.