Potrebujeme:
- 2 - 4 porcie tuniaka
- 750 g olúpaných paradajok
- 2 menšie cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 4 - 5 sardel
- chilli (môžeme vynechať)
- olivový olej
- hladkú múku
- 2 PL petržlenovej vňate
- bazalku
- 1 ks bobkového listu
- mleté čierne korenie
- soľ.
Postup:
Umytú rybu osolíme, okoreníme, obalíme v múke.

V múke obalenú rybu z oboch strán opražíme na oleji do zlatista. Dáme bokom.

V oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a popučený cesnak, pridáme rozmixované paradajky a popučené sardely, pridáme bylinky a dusíme aspoň pol hodinu.

Do paradajkového základu pridáme kúsky tuniaka a ešte prikryté dusíme asi 10 minút. Podávame s cestovinou alebo s opečenou bagetou.
