Potrebujeme:
- 300 g mušlí
- sépií a/alebo chobotničiek
- 200 g veľkých kreviet
- 200 g rybacieho mäsa bez kostí
- 1 šálku ryže na paellu (calasparra)
- ½ šálky mrazeného hrášku
- 1 - 2 pečené červené papriky
- 3 ošúpané paradajky
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 šálky vývaru
- 200 ml bieleho vína
- olivový olej
- petržlenovú vňať
- 2 balíčky šafranu
- čili
- mleté čierne korenie
- soľ.
Postup:
V hlbokej panvici na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a posekaný cesnak. Pridáme šálku ryže a pomaly ju opražíme. Zalejeme bielym vínom a necháme prevrieť.
Potom pridáme nadrobno pokrájané paradajky, šafran, soľ a opekáme, kým sa šťava neodparí. Potom postupne podlievame teplým vývarom. Potom pridáme dobre umyté morské plody (okrem kreviet), ryby a hrášok. Podlejeme vínom alebo vývarom a asi 5 - 10 minút prikryté podusíme.
Na záverečných 10 minút pridáme krevety spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou, ošúpanými pečenými paprikami nakrájanými na pásiky a mleté čierne korenie.