Zemiakové gule s bryndzou

Letná bryndza je stále plná chuti a navyše je veľmi zdravá. Vychutnajte si ju v plnených zemiakových guliach.

Zemiakové gule s bryndzou(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 700 g uvarených zemiakov
  • 200 g hrubej múky
  • 100 g salašníckej bryndze
  • údenú slaninu
  • kyslú smotanu
  • 1 vajce
  • mletú červenú paprika
  • soľ

Postup:

V šupe uvarené zemiaky ošúpeme a ešte teplé popučíme. Sto gramov zemiakov zmiešame s bryndzou, mletou červenou paprikou, prípadne aj s pažítkou. Do zvyšných zemiakov pridáme múku, vajce, štipku soli a vyrobíme hladké nelepivé cesto.

Rozvaľkáme asi na polcentimetrovú hrúbku, nakrájame na štvorce a na každý dáme za kopcovitú lyžičku bryndzovej náplne. Vyformujeme guľky, ktoré dáme variť do horúcej, osolenej vody. Keď vyplávajú navrch, vytiahneme ich z vody a rýchlo prepláchneme studenou vodou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Podávame s rozpraženou slaninkou, kyslou smotanou, prípadne i s čerstvým kôprom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  2. S dobrým pivom leto chutí
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  5. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  6. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  7. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  9. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  1. Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte
  2. Create your own map in a new museum
  3. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  9. S dobrým pivom leto chutí
  10. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 198
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 25 145
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 22 088
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 11 143
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 306
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 670
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 958
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 312
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 062
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 907

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA TKAČENKA

Tri mýty o brexite

Briti už si hrozienka vyberať nebudú.

Neprehliadnite tiež

Slovenky organizujú islandský festival: Objednať si ich kapelu je drahé

Regina Ulejová a Laura Lovišková približujú, ako sa organizuje festival.