Potrebujeme:
- 5 paprík
- 5 paradajok
- 4 páry teľacích párkov
- 2 dl drobnej bielej fazuľky
- 2 dl paradajkového pyré
- 2 cibule
- 2 strúčiky mladého cesnaku
- masť
- celé čierne korenie
- bobkový list
- majorán
- mleté čierne korenie
- soľ.
Postup:
Fazuľu namočíme cez noc, osolíme, pridáme celé čierne korenie a bobkový list a uvaríme domäkka. Na masti speníme posekanú cibuľu a cesnak, neskôr na pásiky pokrájanú papriku a podusíme. Paradajky ošúpeme a pokrájame na menšie časti. Pridáme ich spolu s párkami pokrájanými na kolieska, paradajkovým pretlakom a so scedenou fazuľou a asi desať minút podusíme. Na záver osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a majoránom.