Kelové guľky v paradajkovej omáčke

Chutné kelovo-mäsové guľky vo výraznej paradajkovej omáčke sú variáciou na plnenú papriku.

Kelové guľky v paradajkovej omáčke(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 400 g hlávkového kelu
  • 500 g mletého chudého bravčového alebo morčacieho mäsa
  • 4 vajcia
  • 4 PL strúhanky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • masť a olej na vyprážanie
  • pamajorán
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Na omáčku:

  • 4 ošúpané paradajky (čerstvé alebo z konzervy)
  • 500 ml paradajkového pyré
  • 3 cesnaky
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 1 dl červeného vína
  • olej
  • oregano
  • cukor
  • soľ.

Postup:

Kel rozkrojíme na štvrtky a uvaríme do polomäkka, scedíme a vytlačíme z neho vodu. Keď vychladne, vykrojíme hlúby a posekáme ho najemno, pridáme pomleté mäso, vajcia, strúhanku, popučený cesnak, soľ, korenie a dobre zmiešame. Z masy vyformujeme guľky, ktoré zo všetkých strán usmažíme na zmesi masti a oleja.

Článok pokračuje pod video reklamou

Omáčka: Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájané paradajky, popučený cesnak, osolíme a podusíme, až kým sa paradajky a cibuľa nerozvaria. Pridáme paradajkové pyré, červené víno, oregano, dochutíme cukrom a ešte podusíme spolu s mäsovými guľkami. Na konci okoreníme mletým čiernym korením, čerstvým pamajoránom alebo oreganom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  3. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  10. Zvodný jesenný look s AVONom a Darou!
  1. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  2. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  3. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  5. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  6. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  7. Sú "firmy na predaj" vhodné pre začínajúcich podnikateľov?
  8. Dôležité zmeny v založení s.r.o. od 1.9.2018
  9. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára!
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 444
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 717
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 402
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 388
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 280
  6. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 7 744
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 898
  8. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 585
  9. Sládok Pilsner Urquell: Neviem prečo zdokonalovať Prazdroj 4 240
  10. Nepodceňujte príznaky psoriázy 3 489

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

TV

Cez čiaru s Pavlom Fejérom: Ľudí v Humennom ovláda strach

O tom, ako v meste vládne primátorka, sa šíria nelichotivé príbehy.

DOMOV

Polícia smeruje k obvineniu Kočnera z vraždy

Zsuzsová nemala dôvod na objednávku vraždy Kuciaka, upozornil Najvyšší súd.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kočnera vodili v putách, polícia hľadala dôkazy

Ako fungoval Marian Kočner a zmenky.

Neprehliadnite tiež