Potrebujeme:
- 1 karfiol
- 500 g bravčového mäsa
- 1 cibuľu
- 3 – 4 vajcia
- 150 g údeného syra
- olej
- 150 ml kyslej smotany
- petržlenovú vňať
- šalviu
- muškátový oriešok
- mleté čierne korenie
- soľ.
Postup:
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme pomleté mäso, opražíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posekanou šalviou a prikryté dusíme domäkka. Karfiol rozoberieme na ružičky a krátko obvaríme. Časť z neho nadrobno popučíme vidličkou.
Smotanu rozmiešame s vajíčkami, nasekanou vňaťou a postrúhaným syrom. Do vychladnutého mäsa pridáme karfiol, premiešame s kyslou smotanou, dochutíme muškátovým orieškom a vylejeme do zapekacej misy vymastenej masťou a vysypanou strúhankou.
Pečieme asi 30 minút pri 200 °C v najnižšej časti rúry. Podávame s uhorkovým šalátom s jogurtom, cibuľkou a kôprom.