Svätovavrinecká hydinová pečeň

Príjemnou zmenou pri príprave pečene môže byť tento recept.

Svätovavrinecká hydinová pečeň(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 300 g hydinovej pečene
  • 50 g slaniny
  • 2 dl Svätovavrineckého
  • 2 PL masla
  • 1 PL múky
  • 3 červené cibule
  • 4 PL oleja
  • 2 PL balzamikového octu
  • 2 PL medu
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Postup:

Pečienky umyjeme a okoreníme, slaninu nakrájame a vyškvaríme, pridáme pokrájanú pečeň, prudko opražíme zo všetkých strán a odložíme do tepla. Do výpeku vlejeme polovicu vína a prevrieme.

Maslo rozotrieme s múkou a rozpustíme vo výpeku, prevaríme. Cibuľu nakrájame na kolieska a prudko opražíme na horúcom oleji. K cibuli pridáme ocot a víno a na prudkom ohni odparíme, na záver vmiešame do cibule med.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  3. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  10. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's?
  1. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  2. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  3. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  5. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  6. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  7. Sú "firmy na predaj" vhodné pre začínajúcich podnikateľov?
  8. Dôležité zmeny v založení s.r.o. od 1.9.2018
  9. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára!
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 445
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 734
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 404
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 388
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 287
  6. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 7 859
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 899
  8. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 610
  9. Sládok Pilsner Urquell: Neviem prečo zdokonalovať Prazdroj 4 177
  10. Nepodceňujte príznaky psoriázy 3 427

Téma: Pečeň


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedzte zdravo!

Hlavné správy zo Sme.sk

TV

Cez čiaru s Pavlom Fejérom: Ľudí v Humennom ovláda strach

O tom, ako v meste vládne primátorka, sa šíria nelichotivé príbehy.

DOMOV

Polícia smeruje k obvineniu Kočnera z vraždy

Zsuzsová nemala dôvod na objednávku vraždy Kuciaka, upozornil Najvyšší súd.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kočnera vodili v putách, polícia hľadala dôkazy

Ako fungoval Marian Kočner a zmenky.

Neprehliadnite tiež