Jelenie stehno v zelerovo-jablkovej kaši

Pripravte si delikátne jelenie mäso v netradičnom prevedení.

Jelenie stehno v zelerovo-jablkovej kaši(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 500 g jelenieho stehna
  • 7 dl suchej frankovky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL pikantnej paprikovej pasty
  • 3 PL masti
  • údenú parenicu
  • 6 borievok
  • 10 ks nového korenia
  • mletú červenú paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Na kašu:

  • 1 väčší zeler
  • 2 menšie jablká
  • 3 PL masla
  • 2 čl cukru
  • soľ.

Postup:

Stehno marinujeme vo víne 3-4 dni. Osušíme ho papierovou utierkou, okoreníme podrvenými koreninami, osolíme, uzavrieme do vrecka, odsajeme vzduch a na vodnom kúpeli varíme pri 55°C asi 4 hodiny. Mäso vyberieme a nakrájame na pásiky. Šťavu uchováme.

Článok pokračuje pod video reklamou

Medzitým na masti osmahneme do sklovita cibuľu, pridáme popučený cesnak, papriku, paprikovú pastu a postupne prilievame víno, v ktorom sme marinovali mäso a zredukujeme dohusta.

Na záver pridáme nakrájané mäso aj so šťavou a krátko podusíme. Nakrájaný zeler povaríme v slanej vode takmer domäkka. Jablká posypeme cukrom a upečieme. Do uvareného zeleru a jabĺk pridáme maslo, osolíme a rozmixujeme nahrubo.

Kašou naplníme zapekacie nádobky, ktoré sme vytreli tukom. Do stredu vložíme mäso so šťavou a navrch dáme koliesko parenice alebo iný údený syr. Zapekáme pri 180 °C kým nie je syr upečený doružova.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 37 109
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 24 654
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 20 650
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 056
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 248
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 980
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 722
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 579
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 357
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 737

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Cinkota: Čím viac mi bolo dovolené, tým viac som hranice prekračoval

Verím, že som oveľa múdrejší, hovorí prepustený herec Dušan Cinkota.

Komentár Ondreja Podstupku

Pri pustenej klimatizácii by ste sa mali cítiť zle

Klíma nevyrába chlad, len robí z tepla problém niekoho iného.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.