Jelenie stehno v zelerovo-jablkovej kaši

Pripravte si delikátne jelenie mäso v netradičnom prevedení.

Jelenie stehno v zelerovo-jablkovej kaši(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 500 g jelenieho stehna
  • 7 dl suchej frankovky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL pikantnej paprikovej pasty
  • 3 PL masti
  • údenú parenicu
  • 6 borievok
  • 10 ks nového korenia
  • mletú červenú paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Na kašu:

  • 1 väčší zeler
  • 2 menšie jablká
  • 3 PL masla
  • 2 čl cukru
  • soľ.

Postup:

Stehno marinujeme vo víne 3-4 dni. Osušíme ho papierovou utierkou, okoreníme podrvenými koreninami, osolíme, uzavrieme do vrecka, odsajeme vzduch a na vodnom kúpeli varíme pri 55°C asi 4 hodiny. Mäso vyberieme a nakrájame na pásiky. Šťavu uchováme.

Medzitým na masti osmahneme do sklovita cibuľu, pridáme popučený cesnak, papriku, paprikovú pastu a postupne prilievame víno, v ktorom sme marinovali mäso a zredukujeme dohusta.

Na záver pridáme nakrájané mäso aj so šťavou a krátko podusíme. Nakrájaný zeler povaríme v slanej vode takmer domäkka. Jablká posypeme cukrom a upečieme. Do uvareného zeleru a jabĺk pridáme maslo, osolíme a rozmixujeme nahrubo.

Kašou naplníme zapekacie nádobky, ktoré sme vytreli tukom. Do stredu vložíme mäso so šťavou a navrch dáme koliesko parenice alebo iný údený syr. Zapekáme pri 180 °C kým nie je syr upečený doružova.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 16 735
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 12 632
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 981
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 540
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 389
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 905
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 487
  8. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 448
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 299
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 037

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

TECH

Astronautka z NASA: Vidieť Zem oproti čiernote vesmíru je neuveriteľné

Ako vyzerá tréning a ako sa astronauti pripravujú na zlyhania.

SVET

Minúta po minúte: Merkelová môže byť štvrtýkrát kancelárkou

Jej konzervatívci vedú nad druhými socialistami Martina Schulza.

SVET

Merkelová bude pokračovať. Nikto však nevie ako, hovorí analytik

Nemecká kancelárka je istou víťazkou nedeľných volieb už teraz.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.