Jelenie stehno v zelerovo-jablkovej kaši

Pripravte si delikátne jelenie mäso v netradičnom prevedení.

Jelenie stehno v zelerovo-jablkovej kaši(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 500 g jelenieho stehna
  • 7 dl suchej frankovky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL pikantnej paprikovej pasty
  • 3 PL masti
  • údenú parenicu
  • 6 borievok
  • 10 ks nového korenia
  • mletú červenú paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Na kašu:

  • 1 väčší zeler
  • 2 menšie jablká
  • 3 PL masla
  • 2 čl cukru
  • soľ.

Postup:

Stehno marinujeme vo víne 3-4 dni. Osušíme ho papierovou utierkou, okoreníme podrvenými koreninami, osolíme, uzavrieme do vrecka, odsajeme vzduch a na vodnom kúpeli varíme pri 55°C asi 4 hodiny. Mäso vyberieme a nakrájame na pásiky. Šťavu uchováme.

Článok pokračuje pod video reklamou

Medzitým na masti osmahneme do sklovita cibuľu, pridáme popučený cesnak, papriku, paprikovú pastu a postupne prilievame víno, v ktorom sme marinovali mäso a zredukujeme dohusta.

Na záver pridáme nakrájané mäso aj so šťavou a krátko podusíme. Nakrájaný zeler povaríme v slanej vode takmer domäkka. Jablká posypeme cukrom a upečieme. Do uvareného zeleru a jabĺk pridáme maslo, osolíme a rozmixujeme nahrubo.

Kašou naplníme zapekacie nádobky, ktoré sme vytreli tukom. Do stredu vložíme mäso so šťavou a navrch dáme koliesko parenice alebo iný údený syr. Zapekáme pri 180 °C kým nie je syr upečený doružova.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  2. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  3. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  6. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  7. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  8. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  9. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  10. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  1. Virtuálne sídlo v Bratislave
  2. Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA
  3. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  4. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  5. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  6. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  7. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  8. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  9. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  10. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 16 841
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 975
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 483
  4. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 724
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 597
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 8 597
  7. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 7 209
  8. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 6 010
  9. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 5 590
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 947

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Triasli sa pred ním vrahovia a páchatelia sa šli radšej sami prihlásiť

Vrahovia a zlodejíčkovia sa šli radšej sami udať.

SVET

Štát zabil novinára. Nitky vedú k princovi

Saudská Arábia priznala, že Chášukdží je mŕtvy.

Neprehliadnite tiež

Ako stromy ozdravujú telo a planétu

O 20. októbri sa hovorí aj ako o medzinárodnom dni stromov.

Lenka Vavrinčíková: Začala som od piky a som za to vďačná

Kariéra moderátorky ju paradoxne priviedla aj k ďalšej vášni, tancu.

Ukazujú, že je to v poriadku. Významné ženy, ktoré milujú iné ženy

Pätnásť žien, ktoré posúvajú hranice tolerancie.