Potrebujeme:
- 2 hrste sušených húb
- 2 väčšie zemiaky
- 2 lyžice masti
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 cibuľu
- petržlenovú vňatku
- pol čajovej lyžičky rasce
- pol mokka lyžičky mletej červenej papriky
- štvrť mokka lyžičky mletého čierneho korenia
- vegetu
- soľ
Na mrvenicu:
- vajce
- hrubú múku
Postup:
Na masti urobíme tmavšiu zápražku s rascou, prisypeme papriku a čierne korenie, párkrát zamiešame a nakoniec dáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Krátko opražíme a zalejeme vodou, osolíme, pridáme sušené huby a asi desať minút varíme.
Potom vhodíme na drobnejšie kocky pokrájané zemiaky, uvaríme do polomäkka a nastrúhame mrvenicu z vajca a hrubej múky (bez pridania vody).
Na záver dochutíme vegetou a posekanou petržlenovou vňaťou.